§ 20-spørgsmål S 1226 Om adhd-medicinering.

Til: Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V)
Dato: 06-06-2016
Samling: 2015-16
Status: Tilbagetaget

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 06-06-2016
Spørgsmålets ordlyd:
Deler ministeren holdningen, at vi skal være ærlige i vores rådgivning af patienter og patienters forældre og sige, at vi ikke har et videnskabeligt grundlag for, at der er en effekt af adhd-medicinering, eller er ministeren enig med overlæge Tine Houmann, formand for udvalget omkring adhd-medicinering hos Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin, i, at man ikke skal tillægge den nye forskningsgennemgang af undersøgelser af adhd-medicinens effekt, omtalt i artiklen »Ny kritik af adhd-rådgivning« i Politiken den 5. juni 2016, en stor vægt, da forskernes krav til kvaliteten af undersøgelserne er for høje?
Skriftlig begrundelse:
Ingen.
Dokumentdato: 06-06-2016
Modtaget: 06-06-2016
Omdelt: 06-06-2016

Deler ministeren holdningen, at vi skal være ærlige i vores rådgivning af patienter og patienters forældre og sige, at vi ikke har et videnskabeligt grundlag for, at der er en effekt af adhd-medicinering, eller er ministeren enig med overlæge Tine Houmann, formand for udvalget omkring adhd-medicinering hos Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin, i, at man ikke skal tillægge den nye forskningsgennemgang af undersøgelser af adhd-medicinens effekt, omtalt i artiklen ’Ny kritik af adhd-rådgivning’ i Politiken den 5. juni 2016, en stor vægt, da forskernes krav til kvaliteten af undersøgelserne er for høje?

Deler ministeren holdningen, at vi skal være ærlige i vores rådgivning af patienter og patienters forældre og sige, at vi ikke har et videnskabeligt grundlag for, at der er en effekt af adhd-medicinering, eller er ministeren enig med overlæge Tine Houmann, formand for udvalget omkring adhd-medicinering hos Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin, i, at man ikke skal tillægge den nye forskningsgennemgang af undersøgelser af adhd-medicinens effekt, omtalt i artiklen ’Ny kritik af adhd-rådgivning’ i Politiken den 5. juni 2016, en stor vægt, da forskernes krav til kvaliteten af undersøgelserne er for høje? (pdf-version)
Html-version