L 181 Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og forskellige andre love og om ophævelse af lov om akutjob og jobpræmie til arbejdsgivere og lov om uddannelsesordning for ledige, som har opbrugt deres dagpengeret.

(Fleksibelt og indkomstbaseret dagpengesystem, månedsudbetaling af dagpenge m.v.).

Af: Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen
Udvalg: Beskæftigelsesudvalget
Samling: 2015-16
Status: Stadfæstet

Samrådsspørgsmål A

Kan ministeren bekræfte, at L 181 vil have nedenstående konsekvenser for de ledige, og hvad er ministerens svar i givet fald til de ledige, der rammes som beskrevet. Vil ministeren samtidig forholde sig til, om konsekvenserne er i overensstemmelse med intentionerne i dagpengeforliget af 22. oktober 2015, nemlig at det skulle blive mere attraktivt at tage småjobs, og vil ministeren i givet fald ændre lovforslaget, således at det lever op til intentionerne. Lovforslaget vil efter alt at dømme få følgende konsekvenser: - At et antal ledige vil få beregnet en lavere dagpengesats end efter de gældende regler - At den foreslåede bagatelgrænse kan medføre at ledige mister 12 timers dagpenge pr. måned - At medlemmer, der har mistet retten til supplerende understøttelse mister 1 måneds dagpenge, såfremt de har 1 dags arbejde i måneden - At timelønnede modsat ansatte, der har ferie med løn, i praksis ikke kan medregne afholdt ferie med hensatte feriepenge til optjening/genoptjening af dagpengeretten - At timelønnede på industriens mindsteløn skal bruge mere end 12 mdr. til at optjene dagpengeret.
Dato: 17-05-2016
Status: Besvaret
Emne: arbejdsløshedsforsikring og dagpenge
Afholdelse af samrådet: Beskæftigelsesudvalget 01-06-2016 kl. 07:30
Dokumentdato: 17-05-2016
Modtaget: 17-05-2016
Omdelt: 17-05-2016

Samrådsspm. om konsekvenserne af lovforslaget er i overensstemmelse med intentionerne om, at det skulle blive mere attraktivt at tage småjobs, til beskæftigelsesministeren

Samrådsspørgsmål (pdf-version)
Html-version