§ 20-spørgsmål S 124 Om at Danmark får et rumagentur.

Til: Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V)
Dato: 07-09-2015
Samling: 2014-15 (2. samling)
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 07-09-2015
Endelig besvarelse 15-09-2015
Spørgsmålets ordlyd:
Er ministeren opmærksom på de erhvervs- og vækstmuligheder, der ligger i at Danmark forhåbentlig snart får et rumagentur, der kan varetage opgaver, der relaterer sig til det ydre rum, og hvor Danmark klart har interesser i at udvikle og udnytte satellitter i f.eks. Grønland/Arktis til suverænitetshåndhævelse og søredningsopgaver, og vil ministeren sikre, at et kommende rumagentur bliver ubureaukratisk og med penge og ambitioner?
Skriftlig begrundelse:
Spørgsmålet er stillet som opfølgning på spørgsmål nr. S 904, folketingsåret 2014-15, hvori det blev problematiseret, at Danmark ikke har en offentlig instans, der kan varetage opgaver, der relaterer sig til det ydre rum (et rumagentur) f.eks. forskning, erhverv, miljø, internationalt samarbejde osv. Den daværende statsminister svarede, at regeringen iværksatte en proces desangående.
Dokumentdato: 15-09-2015
Modtaget: 15-09-2015
Omdelt: 15-09-2015

Svar på spm. nr. S 124: Er ministeren opmærksom på de erhvervs- og vækstmuligheder, der ligger i at Danmark forhåbentlig snart får et rumagentur, der kan varetage opgaver, der relaterer sig til det ydre rum, og hvor Danmark klart har interesser i at udvikle og udnytte satellitter i f.eks. Grønland/Arktis til suverænitetshåndhævelse og søredningsopgaver, og vil ministeren sikre, at et kommende rumagentur bliver ubureaukratisk og med penge og ambitioner?

Svar på spm. nr. S 124 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 07-09-2015
Modtaget: 07-09-2015
Omdelt: 07-09-2015

Er ministeren opmærksom på de erhvervs- og vækstmuligheder, der ligger i at Danmark forhåbentlig snart får et rumagentur, der kan varetage opgaver, der relaterer sig til det ydre rum, og hvor Danmark klart har interesser i at udvikle og udnytte satellitter i f.eks. Grønland/Arktis til suverænitetshåndhævelse og søredningsopgaver, og vil ministeren sikre, at et kommende rumagentur bliver ubureaukratisk og med penge og ambitioner?"

Er ministeren opmærksom på de erhvervs- og vækstmuligheder, der ligger i at Danmark forhåbentlig snart får et rumagentur, der kan varetage opgaver, der relaterer sig til det ydre rum, og hvor Danmark klart har interesser i at udvikle og udnytte satellitter i f.eks. Grønland/Arktis til suverænitetshåndhævelse og søredningsopgaver, og vil ministeren sikre, at et kommende rumagentur bliver ubureaukratisk og med penge og ambitioner?" (pdf-version)
Html-version