L 4 Forslag til lov om kommunernes finansiering af visse offentlige ydelser udbetalt af kommunerne, Udbetaling Danmark og arbejdsløshedskasserne.

Af: Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen
Udvalg: Beskæftigelsesudvalget
Samling: 2014-15 (2. samling)
Status: Stadfæstet

Ændringsforslag til 3. behandling

Afgivet: 24-08-2015

Ændringsforslag nr. 1 af beskæftigelsesministeren stillet den 24.08.2015

20142_l4_aendringsforslag_beh31541481.pdf
Html-version

Ændringsforslag stillet den 24. august 2015

Til § 7

Af beskæftigelsesministeren:

1) I stk. 3 indsættes efter »regler fastsat i medfør heraf« ordene: », dog således, at den fleksjobansattes og arbejdsgiverens samlede bidrag til en pensionsordning ikke indgår i beregningen af nedsættelsen af det særlige fleksbidrag«.

[Præcisering]

Bemærkninger

Til nr. 1

Efter de gældende regler i § 70 f, stk. 2, i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats indgår den fleksjobansattes og arbejdsgiverens samlede bidrag til en pensionsordning i beregningen af fleksløntilskuddet.

Det følger af det foreslåede § 7, stk. 1, at kommunerne skal have et særligt fleksbidrag, når de modtager 20 pct. i refusion af fleksløntilskuddet. Det følger videre af det foreslåede § 7, stk. 3, at det særlige fleksbidrag skal nedsættes med 20 pct. af en persons lønindtægt i fleksjobbet samt anden lønindtægt. Det fremgår videre, at nedsættelsen af bidraget foretages på samme måde som ved fradrag for lønindtægt ved beregning af fleksløntilskud efter § 70 f, stk. 2 og 11, i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og regler fastsat i medfør heraf.

I det foreslåede § 7, stk. 3, 2. pkt., er det ikke præciseret, at den fleksjobansatte og arbejdsgiverens bidrag til en pensionsordning ikke skal indgå i beregningen af nedsættelsen af det særlige fleksbidrag.

Det foreslås derfor indsat i § 7, stk. 3, 2. pkt., at den fleks?jobansattes og arbejdsgiverens bidrag til en pen?s?i??ons?ordning ikke indgår i beregningen af nedsættelsen af det særlige fleksbidrag.

Ændringsforslaget ændrer ikke på de økonomiske forudsætninger, som fremgår af punkt 3 i de almindelige bemærkninger til lovforslaget som fremsat vedrørende de økonomiske og administrative konsekvenser af lovforslaget.