L 87 Forslag til lov om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet.

(Ligestilling mellem psykiatriske og somatiske patienter ved ret til frit sygehusvalg, ret til hurtig udredning i sygehusvæsenet og differentieret ret til udvidet frit sygehusvalg m.v.).

Af: Minister for sundhed og forebyggelse Astrid Krag (SF)
Udvalg: Sundheds- og Forebyggelsesudvalget
Samling: 2013-14
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 28-11-2013
1. behandlet / henvist til udvalg 05-12-2013
Betænkning afgivet 06-05-2014
2. behandlet/direkte til 3. behandling 27-05-2014
3. behandlet, vedtaget 03-06-2014
Ministerområde:
Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse
Resumé:
Formålet med loven er at sikre ligestilling i forhold til patientrettigheder i sygehusvæsenet for mennesker med psykiske lidelser og mennesker med fysiske (somatiske) sygdomme. Ændringerne vil indebære, at psykiatriske patienter bliver omfattet af gældende regler om ret til hurtig udredning, at begrænsningen i psykiatriske patienters ret til frit sygehusvalg ophæves, og at psykiatriske patienter bliver omfattet af gældende regler om somatiske patienters ret til udvidet frit sygehusvalg.

I forhold til patienter, der er anbragt på psykiatrisk afdeling i henhold til retsplejeloven eller straffeloven eller anbragt på Sikringsafdelingen i henhold til et farlighedsdekret, vil der fortsat være visse begrænsninger i adgangen til frit sygehusvalg.

Loven betyder, at der i sundhedsloven bliver ét samlet regelsæt for alle patienter, der henvises til udredning og behandling i sygehusvæsenet.
Afstemning:
Vedtaget 107 stemmer for forslaget (V, S, DF, RV, SF, EL, LA, KF, UFG) 0 stemmer imod forslaget 0 stemmer hverken for eller imod forslaget