L 132 Forslag til lov om ændring af lov om erhvervsfremme og regional udvikling.

(Ophævelse af reglerne om industrisamarbejde i forbindelse med anskaffelse af forsvarsmateriel og forsvarstjenesteydelser).

Af: Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S)
Udvalg: Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget
Samling: 2013-14
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 06-02-2014
1. behandlet / henvist til udvalg 25-02-2014
Betænkning afgivet 11-03-2014
2. behandlet/direkte til 3. behandling 18-03-2014
3. behandlet, vedtaget 25-03-2014
Ministerområde:
Erhvervs- og Vækstministeriet
Resumé:
Loven ophæver bemyndigelsen i lov om erhvervsfremme og regional udvikling til ministeren til at fastsætte regler for industrisamarbejde i forbindelse med forsvarets anskaffelser af forsvarsmateriel og forsvarstjenesteydelser fra udenlandske leverandører. Fremover vil grundlaget for industrisamarbejde alene bestå i administrative retningslinjer.

Det fremgår af lovforslagets bemærkninger, at indholdet af retningslinjerne for industrisamarbejde vil blive ændret, så der alene kan stilles krav om industrisamarbejde, hvis en konkret vurdering i overensstemmelse med EU-retten viser, at dette er nødvendigt for at varetage væsentlige danske sikkerhedsinteresser.

Baggrunden for ændringerne er, at de danske regler efter Kommissionens opfattelse ikke er i overensstemmelse med EU-retten. Ændringerne bringer reglerne for industrisamarbejde på linje med tilsvarende regler i andre EU-medlemsstater.

Loven trådte i kraft den 2. april 2014.
Afstemning:
Vedtaget 110 stemmer for forslaget (V, S, DF, RV, SF, EL, LA, KF, UFG) 0 stemmer imod forslaget 0 stemmer hverken for eller imod forslaget