B 58 Forslag til folketingsbeslutning om Danmarks ratifikation af den valgfri protokol af 13. december 2006 til konventionen om rettigheder for personer med handicap.

Af: Minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold Manu Sareen (RV)
Udvalg: Socialudvalget
Samling: 2013-14
Status: Vedtaget

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 26-02-2014
1. behandlet/henvist til udvalg 18-03-2014
Betænkning afgivet 29-04-2014
2. behandlet/vedtaget 13-05-2014
Ministerområde:
Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold
Resumé:
Danmark har ratificeret FN's konvention af 13. december 2006 om rettigheder for personer med handicap. Med denne folketingsbeslutning ratificerer Danmark desuden den valgfri protokol til konventionen om individuel klageadgang til handicapkomiteen.

Dansk ratifikation af protokollen giver enkeltpersoner og grupper af personer mulighed for at klage til FN's komité om rettigheder for personer med handicap, hvis de finder, at deltagerstaten, i dette tilfælde Danmark, har krænket deres rettigheder i henhold til FN's handicapkonvention. Klageadgangen omfatter alle rettigheder, der er indeholdt i FN's handicapkonvention. Det er en forudsætning for, at komiteen kan behandle en klage, at en række klagebetingelser er opfyldt, herunder at alle nationale retsmidler skal være udtømt.
Afstemning:
Vedtaget 91 stemmer for forslaget (V, S, RV, SF, EL, LA, KF, UFG) 0 stemmer imod forslaget 13 stemmer hverken for eller imod forslaget (DF)