L 81 Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven, lov om afgift af lønsum m.v., afskrivningsloven, lov om afgift af lystfartøjsforsikringer og forskellige andre love.

(Forhøjelse af visse lønsumsafgiftssatser, nedsættelse af afskrivningssatsen for store vindmøller, inddragelse af CO2-kvoter under CFC-beskatningen, forhøjelse af afgiften af kaskoforsikringer for lystfartøjer m.v.).

Af: Skatteminister Holger K. Nielsen (SF)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2012-13
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 2

Det fremgår af lovforslagets bemærkninger, at provenuet fra forhøjelse af afgiften af kaskoforsikringer på fritidsfartøjer skal anvendes til at finansiere udgifterne til driften af de radiobaserede maritime nød-, il- og sikkerhedstjenester i Danmark, og at afgiftsforhøjelsen indføres for at sikre, at brugerne af den forsikringsordning, som nødtjenesterne må betegnes som, i størst muligt omfang er med til at finansiere udgifterne til driften af tjenesterne. Der henvises i bemærkningerne ligeledes til, at størstedelen (60 pct.) af redningsoperationerne i dansk farvand vedrører lystfartøjer. Vil ministeren specificere, hvordan de 60 pct. lystfartøjer, der modtager redningsaktioner fordeler sig på udenlandske lystfartøjer henholdsvis danske lystfartøjer. For så vidt angår den andel, der vedrører danske lystfartøjer, bedes specificeret, hvor mange af redningsaktionerne, der vedrører joller, windsurfere, havkajakker, luftmadrasser o.lign. samt erhvervsfartøjer. Ministeren bedes i forlængelse heraf foretage en samlet vurdering af, hvor stor en andel af redningsaktionerne som vedrører lystfartøjer, der betaler afgift af kaskoforsikringer, og hvor stor en andel af redningsaktionerne, som vedrører lystfartøjer m.v., der ikke betaler afgift af kaskoforsikringer.
Dato: 29-11-2012
Status: Endeligt besvaret
Dokumentdato: 05-12-2012
Modtaget: 05-12-2012
Omdelt: 05-12-2012

L 81 - svar på spm. 2, fra skatteministeren

svar SAU spm 2 DOK11590525 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 29-11-2012
Modtaget: 29-11-2012
Omdelt: 29-11-2012

Spm. om at specificere, hvordan de 60 pct. lystfartøjer, der modtager redningsaktioner fordeler sig på udenlandske lystfartøjer henholdsvis danske lystfartøjer, til skatteministeren

Spørgsmål 2 på L 81 (pdf-version)
Html-version