L 151 Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om sygedagpenge, lov om aktiv socialpolitik, integrationsloven og lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats.

(Mindre intensiv indsats, udvidelse af Beskæftigelsesrådets opgaver m.v.).

Af: Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S)
Udvalg: Beskæftigelsesudvalget
Samling: 2011-12
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 11-04-2012
1. behandlet / henvist til udvalg 20-04-2012
Betænkning afgivet 16-05-2012
2. behandlet/direkte til 3. behandling 22-05-2012
3. behandlet, vedtaget 24-05-2012
Ministerområde:
Beskæftigelsesministeriet
Resumé:
Loven indeholder bl.a. følgende elementer:
– Dagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere, modtagere af ledighedsydelse og modtagere af særlig ydelse skal ikke møde op til samtaler i f.eks. jobcenteret og a-kassen og deltage i tilbud, hvis de inden for 6 uger er på vej i ordinær beskæftigelse på fuld tid eller på barsel, efterløn, fleksydelse eller pension. Det samme er tilfældet, hvis de er på arbejdsfordeling eller hjemsendt på grund af vejrlig eller materialemangel. Samtalerne kan i stedet ske telefonisk, digitalt eller pr. brev.
– Sygedagpengemodtagere skal ikke møde personligt op til opfølgningssamtaler eller deltage i tilbud, hvis de inden for 6 uger forventes fuldt raskmeldte og på vej tilbage i job eller forventes at gå på barsel. Samtalerne kan i stedet ske telefonisk, digitalt eller ved brev.
– Reglerne om mindre intensiv indsats gælder også kontanthjælpsmodtagere, der er omfattet af integrationsprogrammet efter integrationsloven.

Loven er et led i udmøntningen af aftalen fra den 4. maj 2011 om at forenkle beskæftigelsesindsatsen, som er indgået mellem den daværende regering (Venstre og Det Konservative Folkeparti) og Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Kristendemokraterne.
Afstemning:
Vedtaget 111 stemmer for forslaget (V, S, DF, RV, SF, EL, LA, KF) 0 stemmer imod forslaget 0 stemmer hverken for eller imod forslaget