L 137 Forslag til lov om ændring af lov om investeringsforeninger m.v., lov om finansiel virksomhed, skattekontrolloven, aktieavancebeskatningsloven og kursgevinstloven.

(Indførelse af værdipapirfonde og selskaber for investering med kapital, der er variabel, (SIKAV’er) og regler om indberetning af afkast fra værdipapirfonde m.v.).

Af: Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF)
Udvalg: Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget
Samling: 2011-12
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 29-03-2012
1. behandlet / henvist til udvalg 19-04-2012
Betænkning afgivet 10-05-2012
2. behandlet/direkte til 3. behandling 24-05-2012
3. behandlet, vedtaget 31-05-2012
Ministerområde:
Erhvervs- og Vækstministeriet
Resumé:
Loven indfører to nye typer institutter for kollektiv investering (UCITS): Selskaber for investering med kapital, der er variabel (forkortet SIKAV’er), og værdipapirfonde. Det sker for at sikre danske udbydere mulighed for at udbyde disse typer af investeringsordninger i Danmark og i andre EU- og EØS-lande på lige fod med konkurrenter i andre EU-lande.

Loven forventes at øge den danske investeringsforvaltningsbranches konkurrenceevne, samtidig med at man fastholder den investorbeskyttelse og åbenhed, som allerede i dag kendes fra investeringsforeningerne.

Branchen får mulighed for at administrere andre former for UCITS end investeringsforeninger, og danske investorer får mulighed for at investere i de nye former for UCITS, der er udbredt i udlandet.
Afstemning:
Vedtaget 102 stemmer for forslaget (V, S, DF, RV, SF, LA, KF), 8 stemmer imod forslaget (EL) 0 stemmer hverken for eller imod forslaget.