L 180 Forslag til lov om ændring af lov om visse erhvervsdrivende virksomheder og lov om finansiel virksomhed.

(Tilsyn med visse omdannede tidligere finansielle virksomheder, krav til ledelsen af sparekassefonde, ændring af stemmeretsbegrænsninger m.v.).

Af: Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (KF)
Udvalg: Erhvervsudvalget
Samling: 2010-11 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 30-03-2011
1. behandlet / henvist til udvalg 07-04-2011
Betænkning afgivet 26-05-2011
2. behandlet/direkte til 3. behandling 27-05-2011
3. behandlet, vedtaget 01-06-2011
Ministerområde:
Økonomi- og Erhvervsministeriet
Resumé:
Loven opretter et offentligt tilsyn med virksomheder, der tidligere har drevet finansiel virksomhed. Tilsynsmyndigheden skal kontrollere, at vedtægten for virksomheden og loven overholdes. Der er ikke tale om et tilsyn med virksomhedens almindelige forretningsmæssige dispositioner.
Desuden ændres reglerne om ledelsessammensætningen i sparekassefonde. Fremover er det alene mindretallet af medlemmerne af fonds- eller foreningsbestyrelsen, der kan udpeges og udgøres af medlemmerne af sparekasse- eller andelskasseaktieselskabets bestyrelse. Ved ændringsforslag fra økonomi- og erhvervsministeren præciseredes, at formanden for bestyrelsen i sparekasse- eller andelskasseaktieselskabet ikke kan være medlem af bestyrelsen i sparekassefonden eller andelskassefonden/-foreningen.
Afstemning:
Vedtaget 110 stemmer for forslaget (V, S, DF, SF, KF, RV, EL) 0 stemmer imod forslaget 0 stemmer hverken for eller imod forslaget