L 173 Forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v.

(Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning af førere af taxier).

Af: Transportminister Hans Christian Schmidt (V)
Udvalg: Trafikudvalget
Samling: 2010-11 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 23-03-2011
1. behandlet / henvist til udvalg 01-04-2011
Betænkning afgivet 26-05-2011
2. behandlet/direkte til 3. behandling 30-05-2011
3. behandlet, vedtaget 01-06-2011
Ministerområde:
Transportministeriet
Resumé:
Loven betyder, at administrationen af tilladelser til offentlig servicetrafik (som tidligere blev kaldt EP-tilladelser), der hidtil administreredes efter buskørselsloven, flyttes til taxiloven. Det indebærer bl.a., at der skal tilstræbes en konkurrencemæssig ligestilling mellem tilladelser til offentlig servicetrafik og taxitilladelser, hvor det er praktisk muligt.

Ifølge loven skal der således stilles energi- og miljøkrav til køretøjer, der udfører kørsel på grundlag af tilladelser til offentlig servicetrafik i lighed med køretøjer, der anvendes til taxikørsel, limousinekørsel og sygetransport.

Der skal også stilles de samme uddannelsesmæssige krav til førere af køretøjer, der udfører kørsel på grundlag af tilladelser til offentlig servicetrafik, som der i dag stilles til førere af taxier, limousiner og sygetransportkøretøjer.

Loven indfører også, at kommunalbestyrelsen kan fastsætte antallet af tilladelser til offentlig servicetrafik i lighed med antallet af tilladelser til taxikørsel.

Herudover indebærer loven, at transportministeren bemyndiges til at fastsætte krav til beklædning af førere af taxier.
Afstemning:
Vedtaget 58 stemmer for forslaget (V, DF, KF) 52 stemmer imod forslaget (S, SF, RV, EL, LA) 0 stemmer hverken for eller imod forslaget