L 7 Forslag til lov om ændring af børnefamilieydelsesloven. (Forhøjelse af børnefamilieydelsen til børn under 3 år).

Af: Skatteminister Kristian Jensen (V)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2007-08 (2. samling)
Status: Stadfæstet

Fremsættelsestalen

Fremsættelse: 28-11-2007

Fremsættelsestale af lovforslag

20072_l7_fremsaettelsestale (html)

Skatteministeren (Kristian Jensen):

Herved tillader jeg mig for Folketinget at fremsætte:


Forslag til lov om

(Lovforslag nr. L 7).

For at skabe bedre vilkår for børnefamilierne foreslår regeringen at forhøje børnefamilieydelsen for børn under 3 år. Forhøjelsen er således rettet mod småbørnsfamilier, hvor bl.a. udgiften til børnepasning vejer tungt.


Forslaget er en genfremsættelse af lovforslag L 18 om ændring af børnefamilieydelsesloven (Forhøjelse af børnefamilieydelsen til børn under 3 år), Folketinget 2007-08, 1. samling.


Der er tale om en ekstraordinær forhøjelse, som udgør 2.000 kr. årligt pr. barn. Den skal i overensstemmelse med regeringsgrundlaget træde i kraft i 2008.


Børnefamilieydelsen udbetales kvartalsvis, og den forhøjede ydelse svarer til 4.039 kr. For at forhøjelsen kan komme med i den første ordinære udbetaling den 20. januar 2008, skal forslaget vedtages i år. Det anbefales derfor, at Folketingets behandling af lovforslaget gennemføres hurtigst muligt, og at der dispenseres fra reglen i Folketingets Forretningsorden om, at der skal gå 30 dage fra lovforslagets fremsættelse til dets vedtagelse.


Forslaget medfører en merudgift for staten på ca. 400 mio. kr. årligt. Forslaget har ikke været i høring, da der er tale om en ændring af satsen uden administrative konsekvenser.


Med disse bemærkninger skal jeg anbefale forslaget til Folketingets hurtige og velvillige behandling.