L 11 Forslag til lov om ændring af lov om indskud på etableringskonto.

(Forbedrede afskrivnings- og fradragsmuligheder).

Af: Skatteminister Kristian Jensen (V)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2007-08 (2. samling)
Status: Stadfæstet

Fremsættelsestalen

Fremsættelse: 28-11-2007

Fremsættelsestale af lovforslag

20072_l11_fremsaettelsestale (html)

Skatteministeren (Kristian Jensen):

Herved tillader jeg mig for Folketinget at fremsætte:


Forslag til lov om ændring af lov om (Forbedrede afskrivnings- og fradragsmuligheder).

(Lovforslag nr. L 11).

Som led i udmøntningen af globaliseringspuljen for 2007 fremsættes forslag til forbedring af etableringskontoloven. Lovforslagets formål er at skabe bedre forhold for iværksættere i de første svære år efter, at etablering har fundet sted.


Lovforslaget er en genfremsættelse af lovforslag L 30 om ændring af lov om indskud på etableringskonto (Forbedrede afskrivnings- og fradragsmuligheder), Folketinget 2007-08, 1. samling. Lovforslaget blev fremsat den 24. oktober 2007, men forslaget nåede ikke at blive behandlet i Folketinget, inden der blev udskrevet valg.


Det foreslås at forbedre mulighederne for afskrivning og fradragsret, når etablering har fundet sted. Parallelt hermed forbedres genbeskatningsreglerne, når indskuddet anvendes til erhvervelse af virksomhed i selskabsform.


Lovforslaget foreslås i sin helhed at skulle have virkning fra og med indkomståret 2007.


Det årlige provenutab på sigt ved disse forbedringer af etableringskontoloven skønnes til ca. 10 mio. kr. Heri er indregnet en incitamentsforbedring, der skønnes at øge indskuddene på ordningen med 20-25 pct.


Idet jeg i øvrigt henviser til bemærkningerne til lovforslaget, skal jeg anbefale lovforslaget til Folketingets velvillige behandling.