L 206 Forslag til lov om Fonden til Markedsføring af Danmark.

Af: Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (KF)
Udvalg: Erhvervsudvalget
Samling: 2006-07
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 11-04-2007
1. behandlet / henvist til udvalg 26-04-2007
Betænkning afgivet 15-05-2007
2. behandlet/direkte til 3. behandling 22-05-2007
3. behandlet, vedtaget 24-05-2007
Ministerområde:
Økonomi- og Erhvervsministeriet
Resumé:
Loven opretter Fonden til Markedsføring af Danmark og er en opfølgning på handlingsplanen for offensiv global markedsføring af Danmark. Fonden skal støtte større perspektivrige arrangementer, konferencer og initiativer, der bidrager til at markedsføre Danmark, og dermed styrke kendskabet til Danmarks styrker og værdier. Fonden kan endvidere etablere og deltage i partnerskaber og konsortier, der bidrager til at fremme fondens formål.
Fonden kan eksempelvis støtte markedsføringsaktiviteter i forbindelse med afholdelse af store internationale konferencer, udvikling af nye koncepter for erhvervsfremstød, der kombinerer kultur og erhverv, etablering af et nationalt kompetencenetværk for tiltrækning af konferencer eller en international filmfestival i Danmark. Udgangspunktet er, at der skal være 50 pct. medfinansiering til de projekter m.v., fonden støtter.
Fonden til Markedsføring af Danmark skal ledes af en selvstændig bestyrelse med både privat og statslig deltagelse. Økonomi- og erhvervsministeren stiller sekretariatsbistand til rådighed for fonden.
Afstemning:
Lovforslaget vedtaget med 108 stemmer (V, S, DF, KF og RV) mod 2 (EL); 8 (SF) stemte hverken for eller imod.