§ 20-spørgsmål S 6 Om en strategi for, at alle unge får en ungdomsuddannelse.

Til: Undervisningsminister Ulla Tørnæs (V)
Dato: 04-10-2004
Samling: 2004-05 (1. samling)
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 01-10-2004
Endelig besvarelse 06-10-2004
Spørgsmålets ordlyd:
Har regeringen en strategi for, at alle unge får en ungdomsuddannelse, og i bekræftende fald, hvilke uddannelser er det, som de unge, der i dag ikke får en ungdomsuddannelse, skal have, og i benægtende fald, hvilke fremtidsperspektiver forestiller man sig der er for de unge, der ikke får en ungdomsuddannelse?
Skriftlig begrundelse:
Der har været forskellige målsætninger for, hvor mange unge der burde have en ungdomsuddannelse. Tallet 95 pct. er i den forbindelse nævnt. Tilsvarende målsætninger er tilsyneladende ikke formuleret af den nuværende regering. Samtidig har man kunnet konstatere, at regeringen har skåret ned på antallet af skolepraktikpladser og har afskaffet den fri ungdomsuddannelse. Begge dele noget, der har forringet mulighederne for, at unge får en ungdomsuddannelse.
Dokumentdato: 04-10-2004
Modtaget: 04-10-2004
Omdelt: 04-10-2004

Har regeringen en strategi for, at alle unge får en ungdomsuddannelse, og i bekræftende fald hvilke uddannelser er det, som de unge, der i dag ikke får en ungdomsuddannelse, skal have, og i benægtende fald hvilke fremtidsperspektiver forestiller man sig, der er for de unge, der ikke får en ungdomsuddannelse?

Har regeringen en strategi for, at alle unge får en ungdomsuddannelse, og i bekræftende fald hvilke uddannelser er det, som de unge, der i dag ikke får en ungdomsuddannelse, skal have, og i benægtende fald hvilke fremtidsperspektiver forestiller man sig, der er for de unge, der ikke får en ungdomsuddannelse? (pdf-version)
Html-version