§ 20-spørgsmål S 1946 Om starthjælpen er i overenstemmelse med FN's flygtningekonvention.

Til: Integrationsminister Bertel Haarder
Dato: 13-01-2005
Samling: 2004-05 (1. samling)
Status: Bortfaldet

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 13-01-2005
Spørgsmålets ordlyd:
Vil ministeren redegøre for regeringens initiativer i anledning af, at FN's flygtningeorganisation, UNHCR, fortsat kritiserer, at starthjælpen ikke er i overensstemmelse med flygtningekonventionen?
Skriftlig begrundelse:
UNHCR's regionale kontor i Stockholm har på foranledning af en konkret henvendelse meddelt, at organisationen fastholder sin oprindelige kritik af indførelsen af starthjælpen. Denne kritik blev fremsat i organisationens høringssvar efter regeringens fremsættelse af lovforslag nr. L 152 om ændring af udlændingeloven m.m. i foråret 2002. Det fremgår af høringssvaret, at starthjælpen strider mod flygtningekonventionens artikel 23. Regeringen har sagt, at starthjælpen ikke er diskriminerende. Det er den, siger UNHCR. Regeringen har endvidere sagt, at starthjælpen skal bringe flygtninge i arbejde. Flere undersøgelser viser, at det ikke er tilfældet. Det kan konstateres, at starthjælpen rammer nogle af de svageste grupper i det danske samfund, herunder traumatiserede flygtninge.
Dokumentdato: 13-01-2005
Modtaget: 13-01-2005
Omdelt: 13-01-2005

Vil ministeren redegøre for regeringens initiativer i anledning af, at FN's flygtningeorganisation, UNHCR, fortsat kritiserer, at starthjælpen ikke er i overensstemmelse med Flygtningekonventionen?

Vil ministeren redegøre for regeringens initiativer i anledning af, at FN's flygtningeorganisation, UNHCR, fortsat kritiserer, at starthjælpen ikke er i overensstemmelse med Flygtningekonventionen? (pdf-version)
Html-version