§ 20-spørgsmål S 1696 Om tidsfrister hos domstolene

Til: Justitsminister Lene Espersen (KF)
Dato: 03-01-2005
Samling: 2004-05 (1. samling)
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 03-01-2005
Endelig besvarelse 13-01-2005
Spørgsmålets ordlyd:
Vil ministeren sikre i forbindelse med en kommende reform af domstolene, at hverken anklager, forsvarer eller vidner får længere til domhuset end i dag?
Skriftlig begrundelse:
Tal fra Domstolsstyrelsen viser, at det tager længere tid, før en voldsmand dømmes ved retten. Det er specielt ved de store retter, der er problemer. Et af problemerne kan være, at der i store retskredse er længere mellem retsbygningen og aktørerne i sagen. Vidner får længere til retsbygningen, og såfremt et vidne ikke dukker op, må sagen som oftest udsættes. Det påvirker sagsbehandlingstiden. Der er derfor noget, der tyder på, at store retskredse ikke er vejen frem, hvis man vil have hurtige og effektive domme mod voldsmænd. I det nye år tages der muligvis skridt til en reform af retskredsene, og spørgeren er interesseret i, at en reform ikke vil øge afstanden mellem aktørerne i en voldssag og retsbygningen, og skal med spørgsmålet opfordre til, at noget sådant ikke kommer til at forekomme i forbindelse med reformen.
Dokumentdato: 03-01-2005
Modtaget: 03-01-2005
Omdelt: 03-01-2005

Vil ministeren sikre i forbindelse med en kommende reform af domstolene, at hverken anklager, forsvarer eller vidner får længere til domhuset end i dag?

Vil ministeren sikre i forbindelse med en kommende reform af domstolene, at hverken anklager, forsvarer eller vidner får længere til domhuset end i dag? (pdf-version)
Html-version