§ 20-spørgsmål S 1691 Om rejsegodtgørelse

Til: Skatteminister Kristian Jensen (V)
Dato: 03-01-2005
Samling: 2004-05 (1. samling)
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 03-01-2005
Endelig besvarelse 11-01-2005
Spørgsmålets ordlyd:
Kan ministeren oplyse, om ministeriet har overvejet, hvilke konsekvenser det vil få for særligt forsvaret, men også politiet og andre offentlige myndigheder, at den skattefri rejsegodtgørelse, efter en nyligt afsagt dom i Landsskatteretten, tilsyneladende bortfalder, kan ministeren herunder oplyse, hvor mange ansatte inden for forsvaret, politiet og andre offentlige myndigheder der vil blive ramt af de nye regler, og kan ministeren oplyse, hvor meget det vil koste henholdsvis forsvaret og politiet økonomisk, hvis de, for at holde på deres ansatte, tvinges til at kompensere de ansatte for den bortfaldne rejsegodtgørelse?
Skriftlig begrundelse:
Det er bl.a. af telegrammer fra Ritzaus Bureau i december 2004 fremgået, at en ny fortolkning af skattereglerne kan betyde store merudgifter for forsvaret til midlertidige udstationeringer. Således har Landsskatteretten i en dom for nylig fastslået, at ansatte i forsvaret kun er berettiget til skattefri rejsegodtgørelse i de tilfælde, hvor det er umuligt at nå frem og tilbage mellem hjem og arbejde samme dag. Denne afgørelse går imod bl.a. forsvarets brug af bestemmelsen om, at personalet i perioder kan beordres til andre tjenestesteder mod at blive kompenseret for udgifterne. Såvel Forsvarskommandoen som Hovedorganisationen af Officerer i Danmark frygter, at den nye fortolkning af reglerne vil medføre store vanskeligheder for implementeringen af det nye forsvarsforlig, som betyder flere tusinde forflytninger af forsvarets ansatte mellem landsdelene. Ifølge et notat fra Forsvarskommandoen regner forsvaret med, at ca. 2500 personer vil skulle beordres til et midlertidigt tjenestested som følge af det nye forlig. Hvis de fremover skal kompenseres for beskatningen af deres hidtil skattefri rejsegodtgørelser, skulle det ifølge Ritzaus Bureau svare til ca. 88,5 mio. kr. pr. år. Forsvarskommandoen, Centralforeningen af Stampersonel og Hærens Konstabel- og Korporalforening forventer alle, at mange ansatte ikke vil flytte med, når forsvaret i de kommende år omrokerer et stort antal arbejdspladser på tværs af landet. Man må derfor antage, at det bliver nødvendigt for forsvaret at kompensere for den bortfaldne rejsegodtgørelse for at holde på så mange ansatte som muligt. Spørgeren ønsker ministerens kommentarer til dette.
Dokumentdato: 11-01-2005
Modtaget: 11-01-2005
Omdelt: 11-01-2005

Svar på spm. nr. S 1691

Svar på S 1691 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 03-01-2005
Modtaget: 03-01-2005
Omdelt: 03-01-2005

Kan ministeren oplyse, om ministeriet har overvejet, hvilke konsekvenser det vil få for særligt forsvaret, men også politiet og andre offentlige myndigheder, at den skattefri rejsegodtgørelse, efter en nyligt afsagt dom i Landsskatteretten, tilsyneladend

Kan ministeren oplyse, om ministeriet har overvejet, hvilke konsekvenser det vil få for særligt forsvaret, men også politiet og andre offentlige myndigheder, at den skattefri rejsegodtgørelse, efter en nyligt afsagt dom i Landsskatteretten, tilsyneladend (pdf-version)
Html-version