Konference om whistleblowing og meddeleret for offentligt ansatte – gældende ret, status og dilemmaer
Dato: 20-02-2019
Starttidspunkt: 09.30
Sluttidspunkt: 12.30
Sted: Landstingssalen
Folketingets Retsudvalg og Folketingets Ombudsmand afholder en konference om whistleblowing og meddeleret for offentligt ansatte – gældende ret, status og dilemmaer. Konferencen finder sted onsdag den 20. februar kl. 9.30-12.30 i Landstingssalen på Christiansborg.

Hvad er whistleblowing og meddeleret? Hvilke regler gælder? Er whistleblowere godt nok beskyttet? Hvad er dilemmaerne? Det er nogle af de centrale spørgsmål, når Folketingets Retsudvalg og Folketingets Ombudsmand i fællesskab inviterer til konference. Spørgsmålene vil blive belyst fra juridiske, sociologiske og retspolitiske synsvinkler.

Til konferencen vil der være oplæg fra:

• Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen

• En whistleblower ansat i en offentlig institution

• Rasmus Willig, sociolog og leder af Center for Offentlige og Private Ansattes Ytringsfrihed ved RUC

Efterfølgende vil der være paneldebat med afsæt i oplæggene.

Programmet kan læses her

Konferencen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest dagen før kl. 12. Der er et begrænset antal pladser til konferencen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Tilmeld dig her

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden konferencen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under konferencen, hvis det kan ske uden at forstyrre konferencens afvikling i øvrigt.

Konferencen tv-optages og vil blive vist live her på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises konferencen forskudt på Folketingets tv-kanal



Kontakt

For yderligere information:

Laura Purup
Udvalgssekretær
Tlf: 3337 5547
Send mail