Konference: Danmark i front internationalt for piger og kvinders rettigheder
Dato: 24-03-2022
Starttidspunkt: 13.00
Sluttidspunkt: 15.00
Sted: Landstingssalen
Udenrigsudvalget, Folketingets Tværpolitiske SRSR-Netværk, Udenrigsministeriet og danske civilsamfundsorganisationer inviterer til konference om piger og kvinders rettigheder d. 24. marts 2022 kl. 13.00-15.00 i Landstingssalen, Christiansborg.

Danmark er i front i det internationale arbejde for at forbedre forholdene for piger og kvinder. Selvom der er opnået mange fremskridt, er piger og kvinders rettigheder fortsat under voldsomt pres. Deres ret til at bestemme over egen krop begrænses af bl.a. reaktionære kræfter, kvindelig omskæring og manglende adgang til prævention, seksualundervisning og lovlig abort. I humanitære kriser er piger og kvinder særligt udsatte for seksuel og kønsbaseret vold i form af bl.a. voldtægt, børneægteskab og partnervold.

Konferencen stiller skarpt på Danmarks arbejde for at fremme piger og kvinders rettigheder med fokus på aktuelle kriser i Afghanistan, Etiopien, Sahel og Syrien. Læs mere i konceptnoten for konferencen.

Under konferencen vil der være taler af bl.a. formanden for Folketingets Tværpolitiske SRSR-netværk, ministeren for udviklingssamarbejde samt flere danske civilsamfundsorganisationer. Der vil afslutningsvist blive lagt op til en åben debat.

Programmet for konferencen kan findes her.

Konferencen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest d. 23. marts kl. 12. Der er et begrænset antal pladser til høringen, som vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Tilmelding til høring kan ske her.

Gæster kommer ind på Christiansborg via Folketingets besøgsindgang (til højre for hovedindgangen), hvor man skal igennem Folketingets sikkerhedskontrol. Det anbefales at møde op ca. en halv time, inden høringen starter.

Høringen bliver tv-transmitteret og vist live på Folketingets hjemmeside. Den vil også kunne findes efterfølgende under "TV fra Folketinget".

Kontakt

Niklas Borker Bjerre
Udvalgssekretær
Tlf.: 3337 3621
Send e-mail