Eksperthøring om tvangsadoption
Udvalg: Social- og Indenrigsudvalget
Mødedato: 23-09-2020
Starttidspunkt: 09.00
Sluttidspunkt: 11.20
Lokale: Lokale 1-133
Folketingets Social-og Indenrigsudvalg afholder en eksperthøring om tvangsadoption. Eksperthøringen finder sted onsdag den 23. september 2020, kl. 9.00-11.20 i lokale 1-133, Christiansborg.
Formålet med eksperthøringen er at belyse de menneskeretlige perspektiver og barnets tarv ved tvangsadoption. Oplægsholderne vil fremlægge de menneskeretlige perspektiver vedr. tvangsfjernelser og tvangsadoption, inddrage norske synspunkter på adoption i lyset af en række nyere domme mod Norge fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Der vil desuden være input fra dansk forskning og fra unge anbragtes erfaringer. Eksperthøringen er tilrettelagt i samarbejde med Institut for Menneskerettigheder.
Til høringen vil der være oplæg fra:
  • Anette Faye Jacobsen, seniorforsker, Institut for Menneskerettigheder.
  • Marit Skivenes, professor i statskundskab og leder af Centre for Research on Discretion and Paternalism ved Bergens Universitet.
  • Kirsten Sandberg, professor ved Institut for Offentlig Rett ved Oslo Universitet. Har været konstitueret dommer ved den norske Høyesterett.
  • Katja Tonsberg, De Anbragtes Vilkår.
  • Anne-Dorthe Hestbæk, seniorforsker, VIVE.
Tilmelding

Det vil ikke være muligt at tilmelde sig til at overvære mødet ved fysisk fremmøde pga. den nuværende coronasituation, men mødet tv-optages og kan streames live på Folketingets hjemmeside her.
Program for mødet kan læses her.


Kontakt
Udvalgssekretær
Charlotte Avnsted-Vilman
3337 3648
Send e-mail
Udvalgssekretær
Nikolaj Beuschel
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Sherie Falding
3337 5544
Send e-mail