Åbent samråd om dyrevelfærd for naturplejekvæg
Udvalg: Miljø- og Fødevareudvalget
Mødedato: 21-04-2021
Starttidspunkt: 13.00
Sluttidspunkt: 14.30
Lokale: Landstingssalen
Miljø- og Fødevareudvalget har kaldt miljøminister Lea Wermelin (S) og minister for fødevarer, landbrug og fiskeri (S) i samråd om dyrevelfærd for naturplejekvæg på statens arealer i Mols Bjerge. Samrådet er åbent og finder sted onsdag den 21. april 2021 kl. 13.00-14.30 i Landstingssalen på Christiansborg.

Udvalget har spurgt, om ministrene er enige i, at de beskrevne forhold med dårlig dyrevelfærd for Naturstyrelsens naturplejekvæg i Mols Bjerge skal forbedres væsentligt med henvisning til artiklen "Kreaturer døde af sult på statens arealer i Mols Bjerge" fra Landbrugsavisen den 13. marts 2021. Udvalget har desuden spurgt, hvad ministrenes holdning er til balancen mellem naturpleje med f.eks. rewilding og varetagelse af dyrevelfærd, og hvordan ministrene vil sikre samme krav til dyrevelfærd på statens arealer, som der i øvrigt stilles til landmænd og andre, der holder dyr?

Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Jacob Jensen (V), Erling Bonnesen (V), René Christensen (DF), Lise Bech (DF), Per Larsen (KF), Peter Seier Christensen (NB) og Henrik Dahl (LA).

Kontakt
Udvalgssekretær
Camilla Brask Lentz
3337
Send e-mail
Udvalgssekretær
Anna Steen Tvergaard
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Tommy Jørgensen
3337 5534
Send e-mail