Åbent møde om Etisk Råds udtalelse om de danske abortregler
Dato: 28-09-2023
Starttidspunkt: 14.15
Sluttidspunkt: 15.45
Sted: Landstingssalen, Christiansborg
Folketingets tværpolitiske SRSR-netværk og Ligestillingsudvalget inviterer til et åbent møde, der handler om Det Etiske Råds udtalelse – og eventuelle anbefalinger – vedrørende reglerne om abort i Danmark. Mødet finder sted torsdag den 28. september 2023 kl. 14.15-15.45 i Landstingssalen på Christiansborg.
Det åbne møde den 28. september har til formål at give Det Etiske Råd mulighed for offentligt at begrunde og uddybe rådets udtalelse om abort, som forventes offentliggjort den 26. september 2023. Derudover vil medlemmer af Det Etiske Råd besvare spørgsmål. Digitalisering- og ligestillingsminister Marie Bjerre (V) deltager også og vil bidrage med regeringens umiddelbare reaktioner på udtalelsen.
Program for mødet:
14.15-14.20 Åbning ved Ida Auken, formand for Ligestillingsudvalget

14.20-14.40 Præsentation af Det Etiske Råds udtalelse v/ Leif Vestergaard Pedersen, formand for Det Etiske Råd

14.40-14.50 Reaktioner fra regeringen v/ Marie Bjerre, digitalisering- og ligestillingsminister

14.50-15.40 Spørgsmål og kommentarer til Det Etiske Råd
  • Leif Vestergaard Pedersen, formand for Det Etiske Råd
  • Berit Andersen, næstformand for Det Etiske Råd, klinisk professor
  • Rasmus Willig, medlem af Det Etiske Råd, sociolog og forstander på Suhrs Højskole
  • Christine Nellemann, medlem af Det Etiske Råd, humanbiolog
15.40-15.45 Afrunding ved Peder Hvelplund, næstformand for SRSR-netværket
Mødet er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest dagen før kl. 12. Der er et begrænset antal pladser til mødet, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.
Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden mødet starter.
Det er tilladt at optage lyd og billeder under mødet, hvis det kan ske uden at forstyrre mødets afvikling i øvrigt. Mødet tv-optages og vil blive vist live her på Folketingets hjemmeside, hvor det også kan findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises mødet forskudt på Folketingets tv-kanal.