Åben høring om håndteringen af sexisme og seksuel chikane i uddannelsessystemet
Udvalg: Ligestillingsudvalget
Mødedato: 03-05-2022
Starttidspunkt: 09.00
Sluttidspunkt: 11.00
Lokale: Landstingssalen
Ligestillingsudvalget inviterer til åben høring om, hvordan vi kan forebygge og håndtere sexisme og seksuel chikane i uddannelsessystemet. Høringen foregår tirsdag den 3. maj 2022 kl. 9.00-11.00 i Landstingssalen på Christiansborg.

#MeToo-debatten har ikke blot sat fokus på sexisme og seksuelle krænkelser på visse arbejdspladser og i bestemte brancher, men også på den seksuelle chikane og kønsbestemte forskelsbehandling, man som studerende risikerer at blive udsat for på, mens man er under uddannelse. Flere undersøgelser har bl.a. påvist, at udfordringerne særligt skal findes på uddannelser, hvor kønssammensætningen er skæv, og på de uddannelser, hvor man som en del af uddannelsen skal i praktik på en arbejdsplads.

Ligestillingsudvalget har inviteret en række uddannelsesinstitutioner og eksperter til diskutere disse udfordringer og bl.a. præsentere deres bud på følgende spørgsmål:

Hvordan kan uddannelsesinstitutionerne bedst forebygge, at studiemiljøet præges af et nedsættende og seksualiserende sprogbrug og et unødigt fokus på køn?

Hvordan klæder vi de studerende på til et praktikophold, og hvilke krav der bør stilles til praktikstederne?

Hvordan vi ændrer kultur og normer vedrørende køn på uddannelsesstederne, særligt der hvor kønssammensætningen er skæv?

Programmet til høringen kan findes her.

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest dagen før kl. 12. Der er begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Tilmelding til høringen kan ske her.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.

Høringen tv-optages og vil blive vist live her på Folketingets hjemmeside. Den vil også kunne findes efterfølgende under "TV fra Folketinget".

Kontakt
Udvalgssekretær
Katinka Villemoes
3337 3633
Send e-mail
Udvalgsassistent
Gitte Ravn Jensen
3337 5533
Send e-mail