Høring om Vækstplan for Det Blå Danmark
Udvalg: Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget
Mødedato: 24-01-2013
Starttidspunkt: 13.00
Sluttidspunkt: 16.00
Lokale: Landstingssalen
Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget inviterer til høring om regeringens Vækstplan for Det Blå Danmark for at drøfte perspektiverne i planen. Høringen finder sted torsdag den 24. januar 2013 kl. 13-16 i Landstingssalen på Christiansborg.
Høringen følger op på regeringens Vækstplan for Det Blå Danmark, som bl.a. indeholder en række anbefalinger til, hvordan det maritime erhvervsliv i Danmark kan udvikle sig.
Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) vil indlede høringen med at præsentere regeringens visioner for Det Blå Danmark. Udvalget har derudover inviteret en række forskere og repræsentanter for branchen til at give deres bud på hvilke muligheder, der ligger i vækstplanen.
Baggrund for høringen
Regeringen offentliggjorde den 12. december 2012 "Vækstplan for Det Blå Danmark", som er den første af otte vækstplaner på de områder, hvor dansk erhvervsliv er internationalt konkurrenceudsat.
Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg har taget initiativ til denne opfølgningshøring for nærmere at drøfte visionerne og perspektiverne i vækstplanen.
De maritime virksomheder er en af Danmarks stærkeste erhvervsmæssige styrkepositioner. Vækstplanen indeholder en række initiativer, der skal bidrage til at sikre, at Det Blå Danmark også fremadrettet udnytter muligheder i den grønne omstilling samt skaber vækst og beskæftigelse.
Visionerne for vækstplanen er, at:
  • Danmark skal være Europas maritime centrum
  • Grønne løsninger er fremtiden for Det Blå Danmark
  • Væksten i den maritime klynge skal understøttes af stærke danske kompetencer
Det er tanken at arrangere lignende høringer, når de øvrige vækstteams kommer med deres bud, og regeringen har taget stilling til, hvorledes der skal bakkes op om udviklingen inden for disse områder.
Eksterne links:
  • Læs mere om Vækstplan for Det Blå Danmark her
  • Se Vækstteamets anbefalinger her
Folketingets TV:


Kontakt
Udvalgssekretær
Tina Grønlund
3337 5552
Send e-mail
Udvalgssekretær
Gry Nielsen
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Lene Gregersen Kaasgaard
3337 3275
Send e-mail