Åbent samråd om seksuel chikane og dårligt arbejdsmiljø på lærepladser
Udvalg: Beskæftigelsesudvalget
Mødedato: 21-03-2024
Starttidspunkt: 13.00
Sluttidspunkt: 14.30
Lokale: 1-133
Folketingets Beskæftigelsesudvalg har kaldt beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) og børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) i samråd om seksuel chikane og dårligt arbejdsmiljø for lærlinge. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 21. marts 2024 kl. 13.00 i vær. 1-133 på Christiansborg.

Set i lyset af sagerne, hvor henholdsvis en 17-årig kvinde og en 19-årig mand er blevet udsat for seksuel chikane, er ministrene blevet bedt svare på, om de er enige i, at der behov for at stramme op på reglerne i sager, hvor arbejdsgiveren ikke har sikret et chikanefrit arbejdsmiljø, så virksomheder i sådanne situationer nemmere kan fratages retten til at have lærlinge.

Derudover er ministrene blevet bedt redegøre for, om de vil tage initiativ til at igangsætte et arbejde, så erhvervsskolerne forpligtes til at oprette en akutrådgivning, som giver eleverne adgang til rådgivning og sparring når de oplever dårligt lærings- og arbejdsmiljø, herunder chikane, seksuel chikane og diskrimination på skolen eller på deres læreplads.

Endelig er ministrene blevet bedt om at kommentere på en rundspørge fra Institut for Menneskerettigheder som viser, at virksomheder ulovligt fravælger kvindelige elever, samt at fire ud af ti oplæringskonsulenter ofte eller af og til oplever, at virksomhederne stiller krav til elevers køn, når de skal besætte lærepladser.

Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Karsten Hønge (SF) og Astrid Carøe (SF).

Kontakt
Udvalgssekretær
Ida Holmgaard
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Signe Draabe Bruunsgaard
3337 5536
Send e-mail