Folketingets Beskæftigelsesudvalg holder åben høring om fremtidens beskæftigelsesindsats
Udvalg: Beskæftigelsesudvalget
Mødedato: 08-11-2023
Starttidspunkt: 09.00
Sluttidspunkt: 12.00
Lokale: Proviantsalen, Christiansborg
Onsdag den 8. november 2023 afholder Beskæftigelsesudvalget høring om fremtidens beskæftigelsesindsats kl. 9.00 til 12.00 i Proviantsalen, Christiansborg

Med regeringsgrundlaget Ansvar for Danmark (2022) har regeringen varslet en nedlæggelse af landets jobcentre. Regeringen nedsatte i den sammenhæng Ekspertgruppen for fremtidens beskæftigelsesindsats, der har fået til opgave at komme med anbefalinger til fremtidens beskæftigelsesindsats. Som led i øvelsen med at omlægge beskæftigelsesindsatsen, har regeringen desuden bebudet store besparelser på beskæftigelsesområdet.

Formålet med høringen er at rejse en bred og åben debat om, hvordan fremtidens beskæftigelsesindsats kan se ud, så der sikres et solidt og oplyst fundament for en evt. kommende reform på området.

Under høringen forventes følgende spørgsmål bl.a. belyst:

  • Hvad er regeringens ambitioner for fremtidens beskæftigelsesindsats?
  • Hvorfor skal indsatsen omlægges og beskæftigelsessystemet gentænkes?
  • Hvad ved vi fra forskningen om, hvad der virker i indsatsen, og hvad der ikke virker?
  • Hvad mener en række centrale aktører, der skal til for at forny og forbedre beskæftigelsesindsatsen, hvori består deres rolle og hvilke faldgruber kan der være undervejs?

Beskæftigelsesminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S) er inviteret til at fortælle om regeringens ambitioner, og formanden for ekspertgruppen for fremtidens beskæftigelsesindsats, Claus Thustrup Kreiner, professor i økonomi ved Københavns Universitet, vil sætte nogle ord på ekspertgruppens arbejde.
Derudover inviteres repræsentanter fra en række større centrale aktører til at komme med deres input.

Programmet kan findes her.

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest dagen før kl. 12. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Tilmeld dig her.


Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i indgangen ved Provianthuset ( se kort) på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. 15 min, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.

Høringen tv-optages og vil blive vist live her på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.

Kontakt
Udvalgssekretær
Ida Holmgaard
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Signe Draabe Bruunsgaard
3337 5536
Send e-mail