Åbent samråd om integrationsydelse, kontanthjælp og optjeningskravet til børne-ungeydelse og børnetilskud
Udvalg: Beskæftigelsesudvalget
Mødedato: 14-11-2018
Starttidspunkt: 11.30
Sluttidspunkt: 11.30
Lokale: 2-133
Åbent samråd med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) om fattigdomskonsekvenser ved integrationsydelsen, kontanthjælpsloftet og optjeningskravet til børne-ungeydelse og børnetilskud. Samrådet er et fælles samråd med Udlændinge- og Integrationsudvalget, hvor samme samrådsspørgsmål også er stillet. Samrådet er åbent for alle og afholdes onsdag den 14. november 2018 kl. 11.30 i vær. 2-133 på Christiansborg.

Beskæftigelsesudvalget har sammen med Udlændinge- og Integrationsudvalget bedt udlændinge- og integrationsministeren forholde sig til, at stort set alle beregnede eksempler på familietyper i rapporten fra Institut for Menneskerettigheder om integrationsydelsen ligger under Rockwool Fondens minimumsbudgetter, og at alle beregnede eksempler ligger under Danmarks Statistiks relative fattigdomsgrænse.
Hertil har udvalgene bedt udlændinge- og integrationsministeren og beskæftigelsesministeren redegøre for, om de var klar over, at integrationsydelsen, sammenholdt med kontanthjælpsloftet og indførelse af opholdskrav for ret til børne-ungeydelse og børnetilskud ville få de alvorlige konsekvenser for udsatte familier, som det er beskrevet i rapporten "Familier på integrationsydelse" fra Institut for Menneskerettigheder (IMR). Begge ministre er også blevet bedt om at svare på, hvordan de vil sikre et eksistensminimum for børnefamilier, hvis regeringen ikke vil afskaffe integrationsydelsen og optjeningskrav til børne-ungeydelsen og børnetilskud.

Endelig er beskæftigelsesministeren blevet bedt om at svare på, om han er enig med udlændinge- og integrationsministerens udtalelse til Information den 11. oktober 2018: »Jeg mener ikke, at integrationsydelsen er for lav. Tværtimod. Hvis jeg skulle justere integrationsydelsen, ville det nærmere være i nedadgående retning.«


Samrådsspørgsmål P, Q, R og S er stillet efter ønske fra Karsten Hønge (SF) og Finn Sørensen (EL).

Kontakt
Udvalgssekretær
Ida Holmgaard
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Signe Draabe Bruunsgaard
3337 5536
Send e-mail