L 162 Forslag til lov om ændring af lov om social pension og forskellige andre love.

(Fradragsret for indbetalinger til aldersforsikring, aldersopsparinger og supplerende engangssum i indtægtsgrundlaget ved beregning af visse sociale ydelser og ændring af bemyndigelsesbestemmelsen om fastsættelse af begrebet indtægt ved personligt arbejde ved beregning af social pension).

Af: Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S)
Udvalg: Beskæftigelsesudvalget
Samling: 2023-24
Status: Delt

Spørgsmål 3

Vil ministeren bekræfte, at begrebet ”indtægt ved personligt arbejde” foreslås ændret, fordi der er opstillet nogle standarder og digitale løsninger, herunder i regi af Skatteforvaltningen, der definerer en række krav, som man med lovforslaget underlægger sig ift. at definere indkomstbegrebet? Ministeren bedes videre oplyse, om ikke ministeren finder det problematisk, at der lægges op til, at pensionsreglerne indrettes efter systemerne i stedet for at tage udgangspunkt i, hvordan man politisk ønsker pensionsreglerne indrettet og med udgangspunkt heri tilpasser systemerne. Ministeren bedes desuden oplyse, hvorvidt det kan forventes, at denne tilgang også vil kunne få konsekvenser for andre typer ydelser, herunder f.eks. barselsdagpenge, sygedagpenge m.v.
Dato: 15-05-2024
Status: Endeligt besvaret
Emne: folkepension og førtidspension
Dokumentdato: 17-05-2024
Modtaget: 17-05-2024
Omdelt: 17-05-2024

L 162 - svar på spm. 3 om begrebet ”indtægt ved personligt arbejde” foreslås ændret, fordi der er opstillet nogle standarder og digitale løsninger mv.

Svar på spm. 3 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 15-05-2024
Modtaget: 15-05-2024
Omdelt: 15-05-2024

Spm., om begrebet ”indtægt ved personligt arbejde” foreslås ændret, fordi der er opstillet nogle standarder og digitale løsninger mv.

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version