§ 20-spørgsmål S 51 Om krænkelsessagen om den nu tidligere sognepræst fra Christians Kirke i København.

Til: Kirkeminister Louise Elholm (V)
Dato: 06-01-2023
Samling: 2022-23 (2. samling)
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 06-01-2023
Endelig besvarelse 11-01-2023
Spørgsmålets ordlyd:
Mener ministeren, at Kirkeministeriets håndtering af krænkelsessagen om den nu tidligere sognepræst fra Christians Kirke i København har været tilfredsstillende i forhold til de kvinder, der klagede over sognepræstens adfærd, set i lyset af fælleserklæringen fra biskopperne og Landsforeningen af Menighedsråd om håndtering af seksuelle krænkelser i folkekirken?
Skriftlig begrundelse:
Den 8. juni 2022 offentliggjorde folkekirken på sin hjemmeside en fælles erklæring fra landets biskopper og Landsforeningen af Menighedsråd, hvor det fremgik, at der er »nultolerance overfor krænkende handlinger og seksuel chikane i folkekirken«, og »sker det alligevel, skal det håndteres både i forhold til den krænkede og krænkeren«. Der henvises endvidere til artiklen »Eksperter om Pless-sag: Man beskytter krænkeren« bragt den 20. december 2022 i Kristeligt Dagblad, hvor det er beskrevet, at flere af de krænkede kvinder følte, at der blev taget større hensyn til krænkeren end til dem, og at kvinderne bl.a. ikke fik besked om sagens konklusion eller adgang til at se deres egne udtalelser i sagen.
Dokumentdato: 06-01-2023
Modtaget: 06-01-2023
Omdelt: 06-01-2023

Mener ministeren, at Kirkeministeriets håndtering af krænkelsessagen om den nu tidligere sognepræst fra Christians Kirke i København har været tilfredsstillende, i forhold til de kvinder der klagede over sognepræstens adfærd, set i lyset af fælleserklæringen fra biskopperne og Landsforeningen af Menighedsråd om håndtering af seksuelle krænkelser i folkekirken?

Mener ministeren, at Kirkeministeriets håndtering af krænkelsessagen om den nu tidligere sognepræst fra Christians Kirke i København har været tilfredsstillende, i forhold til de kvinder der klagede over sognepræstens adfærd, set i lyset af fælleserklæringen fra biskopperne og Landsforeningen af Menighedsråd om håndtering af seksuelle krænkelser i folkekirken? (pdf-version)
Html-version