§ 20-spørgsmål S 239 Om forældrefremmedgørelse.

Til: Social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S)
Dato: 10-02-2023
Samling: 2022-23 (2. samling)
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 10-02-2023
Endelig besvarelse 22-02-2023
Spørgsmålets ordlyd:
Vil ministeren tage initiativ til, at termen forældrefremmedgørelse anerkendes i lovgivningen som en måde, hvorpå en forælder manipulerer et barn til at tage afstand fra den anden forælder i en forældremyndigheds- eller samværssag, og at forældrefremmedgørelse derved vil have konsekvenser for den udøvende part?
Skriftlig begrundelse:
Forældrefremmedgørelse, altså en situation hvor et barn bliver fremmedgjort af den ene forælder gennem manipulation, har store for konsekvenser for både børn og forældre. Alligevel bruges det som en taktik, der forhaler processen, og forældrefremmedgørelse kan øve indflydelse på en afgørelse om, hvilken forælder et barn ender hos. Alligevel er termen forældrefremmedgørelse ikke anerkendt som en måde at manipulere børn i forældreretssager til at tage afstand fra den anden forælder, og derfor er det heller ikke strafbart.
Dokumentdato: 10-02-2023
Modtaget: 10-02-2023
Omdelt: 10-02-2023

Vil ministeren tage initiativ til, at termen forældrefremmedgørelse anerkendes i lovgivningen, som en måde hvorpå en forælder manipulerer et barn til at tage afstand fra den anden forælder i en forældremyndigheds- eller samværssag, og at forældrefremmedgørelse derved vil have konsekvenser for den udøvende part?

Vil ministeren tage initiativ til, at termen forældrefremmedgørelse anerkendes i lovgivningen, som en måde hvorpå en forælder manipulerer et barn til at tage afstand fra den anden forælder i en forældremyndigheds- eller samværssag, og at forældrefremmedgørelse derved vil have konsekvenser for den udøvende part? (pdf-version)
Html-version