L 7 Forslag til lov om ændring af skattekontrolloven og ligningsloven.

(Kompetence til godkendelse af oplysningsskemaet m.v., regnskabsføring i fremmed valuta for visse udenlandske kulbrinteskattepligtige, lempelse af kravet om udarbejdelse af transfer pricing-dokumentation i visse rent danske situationer, justering af straffebestemmelsen om indgivelse af land for land-rapport, beskatning af lejeindtægter ved udlejning af helårsbolig og godkendelse af små patientforeninger for sjældne sygdomme som almenvelgørende foreninger m.v.).

Af: Skatteminister Morten Bødskov (S)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2021-22
Status: Delt

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 06-10-2021
1. behandlet / henvist til udvalg 14-10-2021
Betænkning afgivet 11-11-2021
2. behandlet/direkte til 3. behandling 23-11-2021
Delt i:
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Det foreslås bl.a. at lempe den såkaldte transfer pricing-dokumentation, så det ikke går videre end det, der følger af EU-retten.

Endvidere foreslås en række ændringer af skattekontrolloven, herunder bl.a. at kompetencen til at fastsætte indholdet i oplysningsskemaet overlades til Skatteforvaltningen, og at visse kulbrintebeskattede selskaber fremover vil kunne afregne deres skattemæssige årsregnskab i fremmed valuta.

Derudover foreslås en række mindre justeringer, der skal skabe bedre overblik over skattemæssige konsekvenser for personer, der korttidsudlejer helårsboliger.

Endelig forslås det at fastsætte lempeligere regler for godkendelse af små patientforeninger for sjældne sygdomme som almenvelgørende foreninger.

Loven er omfattet af de fælles ikrafttrædelsesregler.