Ugeplan for Folketinget 11. maj - 17. maj 2020 (Uge 20)

Endelig ugeplan
7. maj 2020 Lovsekretariatet
Spørgetime med statsministeren.
Afstemningerne starter tidligst kl. 14.30.
Orlov
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v., lov om investeringsforeninger m.v. og forskellige andre love. (Ændringer som følge af PEPP-forordningen, ændring af reglerne for outsourcing og præcisering af reglerne om forsikringsmægleres uafhængighed). (Af erhvervsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af årsregnskabsloven, selskabsloven, lov om visse erhvervsdrivende virksomheder, revisorloven og forskellige andre love. (Kontrolpakken). (Af erhvervsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af revisorloven og lov om formidling af fast ejendom m.v. (Gebyrfinansiering af hvidvasktilsyn). (Af erhvervsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven, lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet, våbenloven, udleveringsloven samt lov om udlevering af lovovertrædere til Finland, Island, Norge og Sverige. (Ændring af revisionsbestemmelse). (Af justitsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse. (Nationale affaldshåndteringsplaner og affaldsforebyggelsesplaner). (Af miljøministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om kystbeskyttelse m.v., lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) og lov om planlægning. (Mulighed for at afskære klageadgang i kommunale fællesprojekter om kystbeskyttelse m.v.). (Af miljøministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om tydeliggørelse af sociale mediers ansvar i forhold til at fjerne ulovligt indhold. (Af Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) og Jacob Mark (SF))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om ophævelse af offentlighedslovens ministerbetjeningsregel. (Af Pernille Vermund (NB) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om ret til efterværn for alle tidligere anbragte unge. (Af Pernille Skipper (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om styrket retssikkerhed ved forældrekompetenceundersøgelser. (Af Karina Adsbøl (DF) m.fl.)
Valg af 15 medlemmer til Rigsretten.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om, at statens uddannelsesstøtte (su) skal forbeholdes danske statsborgere. (Af Peter Seier Christensen (NB) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om indførelse af en helhedsorienteret studieplan for studerende med handicap. (Af Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning i henhold til grundlovens § 47 med hensyn til statsregnskabet for finansåret 2018.
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
Spørgetiden starter klokken 13.00.
2. behandling af forslag til lov om ændring af SU-loven, lov om statens voksenuddannelsesstøtte, lov om befordringsrabat til studerende ved videregående uddannelser og lov om befordringsrabat til uddannelsessøgende i ungdomsuddannelser m.v. (SU til adgangskurser på institutioner for erhvervsrettet uddannelse, indfrielse af tidligere studielån ved optagelse af nyt studielån, udlandsstipendium til ikke-trindelte uddannelser på kandidatniveau, hjemmel til at fastsætte regler om fælles dataansvar m.v.). (Af uddannelses- og forskningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om håndhævelse af Europa-Parlamentets og Rådets forordning om fremme af retfærdighed og gennemsigtighed for brugere af onlineformidlingstjenester. (Lov om håndhævelse af P2B-forordningen). (Af erhvervsministeren)
Eventuelt: 2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond. (Ændret tilbagebetalingsmodel i forbindelse med udvidet dækningsområde for Rejsegarantifonden i ekstraordinære situationer). (Af erhvervsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse. (Nationale affaldshåndteringsplaner og affaldsforebyggelsesplaner). (Af miljøministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om kystbeskyttelse m.v., lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) og lov om planlægning. (Mulighed for at afskære klageadgang i kommunale fællesprojekter om kystbeskyttelse m.v.). (Af miljøministeren)
Eventuelt: 3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond. (Ændret tilbagebetalingsmodel i forbindelse med udvidet dækningsområde for Rejsegarantifonden i ekstraordinære situationer). (Af erhvervsministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om udskydelse af indfasning af registreringsafgift for eldrevne køretøjer. (Af Thomas Danielsen (V), Dennis Flydtkjær (DF), Mette Abildgaard (KF), Peter Seier Christensen (NB) og Ole Birk Olesen (LA))
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om en dansk klimalov nu (borgerforslag). (Af Peter Skaarup (DF), Sofie Carsten Nielsen (RV), Karsten Hønge (SF), Pernille Skipper (EL), Mai Mercado (KF), Rasmus Nordqvist (ALT), Pernille Vermund (NB), Ole Birk Olesen (LA) og Aaja Chemnitz Larsen (IA))
1. behandling af forslag til lov om klima. (Af klima-, energi- og forsyningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. (Afskaffelse af deltagerbetaling og ændring af reglerne om depositum for danskuddannelse til udenlandske arbejdstagere, studerende m.fl.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Ny opholdsordning på baggrund af arbejdsmarkedstilknytning). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Ny positivliste for faglærte og skærpet bødestraf for virksomheders brug af illegal arbejdskraft). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven, integrationsloven og forskellige andre love. (Forenkling af regler, herunder om klageadgangen til Udlændingenævnet og indrejseforbud, indførelse af en bagatelgrænse for tilbagebetaling af gebyr, ændring af adgangen og kompetencen til at forlænge en udrejsefrist, opfølgning på evaluering af Danmarks anvendelse af Schengenreglerne om bl.a. tilbagesendelse samt præcisering af rækkevidden af indrejseforbud omfattet af udsendelsesdirektivet m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om initiativer til bekæmpelse af vanvidskørsel. (Af Peter Skaarup (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om godtgørelse til efterlevende børn uanset børnenes alder og bopæl. (Af Peter Skaarup (DF) og Naser Khader (KF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om straffeattester ved ansættelse af personale i pleje- og omsorgssektoren. (Af Karina Adsbøl (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at sikre alle danskere en familielæge. (Af Per Larsen (KF) og Søren Pape Poulsen (KF).)
Forespørgsel F 51 til uddannelses- og forskningsministeren af Ulla Tørnæs (V), Jens Henrik Thulesen Dahl (DF), Katarina Ammitzbøll (KF) og Henrik Dahl (LA) om su til vandrende arbejdstagere.
Ventes foretaget onsdag den 27. maj 2020.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 28. maj 2020].
Forespørgsel F 35 til justitsministeren af Marie Krarup (DF) og Pernille Bendixen (DF) om sociale medier og ytringsfrihed.
Ventes foretaget fredag den 29. maj 2020.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 2. juni 2020].
Forespørgsel F 29 til statsministeren af Sophie Løhde (V), Peter Skaarup (DF), Jens Rohde (RV), Mai Mercado (KF) og Ole Birk Olesen (LA) om den politiske betjening af ministrene og om regeringens ansættelse af presse- og/eller kommunikationschefer.
Forespørgsel F 33 til justitsministeren af Sikandar Siddique (ALT) og Rasmus Nordqvist (ALT) om at nedbringe antallet af kvindedrab i nære relationer.
Forespørgsel F 42 til justitsministeren af Morten Messerschmidt (DF) og Peter Skaarup (DF) om forhandlingerne med andre lande om fængselspladser.
Forespørgsel F 47 til justitsministeren af Morten Messerschmidt (DF) og Peter Skaarup (DF) om domstolsaktivismen ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.
Forespørgsel F 50 til børne- og undervisningsministeren af Marie Krarup (DF) m.fl. om pasning af småbørn i hjemmet og på institutioner.
Forespørgsel F 54 til social- og indenrigsministeren af Ole Birk Olesen (LA) m.fl. om regeringens forslag til en udligningsreform.
Forespørgsel F 55 til statsministeren af Kristian Thulesen Dahl (DF), Mads Fuglede (V), Pernille Vermund (NB) og Alex Vanopslagh (LA) om at flygtninge- og migrantstrømmen fra Tyrkiet stoppes, inden den når ind over Danmarks grænser.
Forespørgsel F 56 til justitsministeren af Morten Messerschmidt (DF) og Peter Skaarup (DF) om misinformation på de sociale medier.
Forespørgsel F 58 til miljøministeren af Jacob Jensen (V) og Signe Munk (SF) om håndtering af generationsforureninger og øvrige jordforureninger.
Forespørgsel F 59 til udenrigsministeren af Rasmus Nordqvist (UFG), Lars Aslan Rasmussen (S), Jan E. Jørgensen (V), Jens Rohde (RV), Halime Oguz (SF), Søren Søndergaard (EL) og Katarina Ammitzbøll (KF) om konsekvenser for retsstatsprincipper og fundamentale rettigheder i EU's medlemslande, herunder i Ungarn i forbindelse med den lovgivning, der er vedtaget til håndteringen af covid-19.
Forespørgsel F 60 til klima-, energi- og forsyningsministeren af Anne Paulin (S), Carsten Kissmeyer (V), Morten Messerschmidt (DF), Ruben Kidde (RV), Signe Munk (SF), Søren Egge Rasmussen (EL), Orla Østerby (KF), Peter Seier Christensen (NB), Alex Vanopslagh (LA), Torsten Gejl (ALT) og Rasmus Nordqvist (UFG) om regeringens fremtidige energipolitiske initiativer.
Forespørgsel F 61 til udenrigsministeren af Søren Espersen (DF) og Morten Messerschmidt (DF) om bistandspakken fra USA til Grønland.
Forespørgsel F 62 til beskæftigelsesministeren af Ina Strøjer-Schmidt (SF) og Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) om at sikre, at forældre har ret og råd til at passe deres syge børn, indtil de er raske og har været symptomfrie i 48 timer.