Ugeplan for Folketinget 19. november - 25. november 2018 (Uge 47)

Endelig ugeplan
16. november 2018 Lovsekretariatet
3. behandling af forslag til lov om elektronisk fakturering ved offentlige udbud. (Af erhvervsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af varemærkeloven og forskellige andre love og om ophævelse af fællesmærkeloven. (Behandling af ansøgninger, registreringshindringer, gengivelse af varemærker, varer i transit, overførsel af gebyrindtægter m.v.). (Af erhvervsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om Dansk Internationalt Skibsregister. (Overenskomstdækning ved offshoreaktiviteter på skibe på dansk søterritorium og kontinentalsokkelområde). (Af erhvervsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om ægteskabs indgåelse og opløsning og udlændingeloven. (Forbud mod proformaægteskab og Nationalt ID-centers rolle og funktioner m.v.) (Af børne- og socialministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om elektroniske kommunikationsnet og -tjenester. (Kommuners tilskud til udrulning af elektroniske kommunikationsnet, tildeling af koder til machine to machine-kommunikation (m2m-kommunikation) og ophævelse af regler om Bredbåndsgarantiordningen). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)
2. behandling af forslag til lov om supplerende bestemmelser til forordning om opstilling af rammer for energimærkning m.v. (produktenergi-mærkningsloven). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje. (Nye kriterier for udsatte boligområder og ghettoområder, initiativer til udvikling eller afvikling af ghettoområder, skærpelse af anvisnings- og udlejningsregler, ophævelse af lejekontrakt på grund af kriminalitet m.v.). (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
2. behandling af forslag til lov om et nationalt naturfagscenter. (Af undervisningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen. (Mulighed for at oprette talentklasser i musik og integrerede biblioteker). (Af undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af fondsbeskatningsloven og ligningsloven. (Mere robuste skatteregler for truster som opfølgning på Skattelovrådets rapport). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet og lov om skattefri kompensation for forhøjede energi- og miljøafgifter. (Nedsættelser af elvarmeafgiften og den almindelige elafgift samt fremrykning af reduktion af den grønne check). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om spil og lov om afgifter af spil. (Justering af spilaftale). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til Investorfradragslov. (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af tinglysningsafgiftsloven og forskellige andre love og om ophævelse af lov om afgift af antibiotika og vækstfremmere anvendt i foderstoffer. (Afgiftssaneringspakke m.v.). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af årsregnskabsloven, revisorloven og lov om anvendelsen af visse af Den Europæiske Unions retsakter om økonomiske forbindelser til tredjelande m.v. (Tilpasninger til Europa-Parlamentet og Rådets direktiv 2013/34/EU, ændring af kravene til revisorers efteruddannelse og styrket kontrol i forbindelse med ansøgninger om tilladelse til eksport af cyberovervågningsudstyr). (Af erhvervsministeren)
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag, lov om erhvervsuddannelser og lov om arbejdsmarkedsuddannelser m.v. (Modelparametre for erhvervsuddannelser til brug for beregning af praktikpladsafhængigt arbejdsgiverbidrag, justering af det aktivitetsafhængige VEU-bidrag, merbidragsfritagelse m.v.). (Af undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af forskellige love på Undervisningsministeriets område samt lov om specialpædagogisk støtte ved videregående uddannelser og lov om folkehøjskoler. (Frit leverandørvalg på tegnsprogs- og skrivetolkeområdet, adgang til specialpædagogisk bistand på voksen- og efteruddannelsesområdet og i overgangen mellem uddannelsesniveauer). (Af undervisningsministeren)
Orlov.
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om ægteskabs indgåelse og opløsning og udlændingeloven. (Forbud mod proformaægteskab og Nationalt ID-centers rolle og funktioner m.v.) (Af børne- og socialministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje. (Nye kriterier for udsatte boligområder og ghettoområder, initiativer til udvikling eller afvikling af ghettoområder, skærpelse af anvisnings- og udlejningsregler, ophævelse af lejekontrakt på grund af kriminalitet m.v.). (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
3. behandling af forslag til lov om et nationalt naturfagscenter. (Af undervisningsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen. (Mulighed for at oprette talentklasser i musik og integrerede biblioteker). (Af undervisningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om hold af dyr. (Smittebeskyttelse, forenkling af reglerne om sundhedsrådgivning og påbud om rådgivning om Salmonella Dublin). (Af miljø- og fødevareministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven, lov om lægemidler, lov om apoteksvirksomhed og lov om medicinsk udstyr. (Kontrolforanstaltninger mod poliovirus og andre biologiske stoffer, opsplitning af lægemiddelpakninger til veterinær brug og gebyr for visse opgaver vedrørende medicinsk udstyr m.v.) (Af sundhedsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om forsøgsordning med medicinsk cannabis og lov om euforiserende stoffer. (Eksport af cannabisbulk, brug af pesticider, kontraktudlægning, tilskudsordning, gebyrer m.v.). (Af sundhedsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed, lov om apoteksvirksomhed, sundhedsloven og forskellige andre love. (Autorisation af ambulancebehandlere og registrering af ambulancebehandlere med særlig kompetence (paramedicinere), opgavespecifik autorisation af behandlerfarmaceuter, genordination af receptpligtig medicin, ordination af dosisdispensering med tilskud, organisatorisk ansvar m.v.). (Af sundhedsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven. (Indførelse af forsøgsordning med risikodeling i medicintilskudssystemet). (Af sundhedsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om lægemidler og lov om forbud mod salg af tobak og alkohol til personer under 18 år. (Flytning af inspektionsopgaver fra Lægemiddelstyrelsen til Sikkerhedsstyrelsen og tilførsel af kontrolopgave til Sikkerhedsstyrelsen). (Af sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om genoptagelse af modtagelse af kvoteflygtninge. (Af Serdal Benli (SF) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven, lov om ophævelse af dobbeltbeskatning i forbindelse med regulering af forbundne foretagenders overskud (EF-voldgiftskonventionen), momsloven og forskellige andre love. (Implementering af direktivet om skatteundgåelse og direktivet om skattetvistbilæggelse og forskellige ændringer af momssystemdirektivet). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af ligningsloven, ejendomsværdiskatteloven, lov om et indkomstregister, personskatteloven og skatteindberetningsloven. (Bedre vilkår for vækst og korrekt skattebetaling i dele- og platformsøkonomien). (Af skatteministeren)
Forhandling om udenrigsministerens redegørelse om regeringens udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi 2019-2020.
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om tobaksvarer m.v. og lov om forbud mod salg af tobak og alkohol til personer under 18 år. (Udvælgelse af ID-udsteder og udstedelse af sikkerhedsstempelmærker samt skærpede sanktioner ved salg af tobak til personer under 18 år). (Af sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til lov om certificeringsordning for fremmedsprogstolke på sundhedsområdet. (Af sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven og lov om videnskabsetisk behandling af sundhedsvidenskabelige forskningsprojekter. (Ændring af aldersgrænsen for stillingtagen til organdonation og transplantationsrelateret forskning på hjernedøde samt obduktion af personer, der dør pludseligt og uventet). (Af sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven. (Betaling for akut og fortsat sygehusbehandling af visse personer uden bopæl i Danmark). (Af sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om indførelse af 18-årsmindstealder for omskæring af raske børn (borgerforslag). (Af Peter Skaarup (DF), Pernille Skipper (EL), Christina Egelund (LA), Carolina Magdalene Maier (ALT), Sofie Carsten Nielsen (RV), Karsten Hønge (SF) og Anders Johansson (KF))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om automatisk organdonation, fra man fylder 18 år (borgerforslag). (Af Peter Skaarup (DF), Pernille Skipper (EL), Christina Egelund (LA), Carolina Magdalene Maier (ALT), Sofie Carsten Nielsen (RV), Karsten Hønge (SF) og Anders Johansson (KF))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om afskaffelse af brugerbetaling ved ophold på kommunale akutpladser i stedet for sygehuse. (Af Stine Brix (EL) m.fl.)
Forespørgsel F 5 til forsvarsministeren og udenrigsministeren af Kenneth Kristensen Berth (DF) m.fl. om EU’s forsvarspolitiske samarbejde.
Ventes foretaget tirsdag den 27. november 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 29. november 2018].
Forespørgsel F 12 til udlændinge- og integrationsministeren af Søren Søndergaard (EL), Carolina Magdalene Maier (ALT), Andreas Steenberg (RV) og Holger K. Nielsen (SF) om, at uddannelse ikke længere indgår ved beregning af retten til permanent opholdstilladelse.
Ventes foretaget torsdag den 29. november 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 4. december 2018].
Forespørgsel F 14 til udenrigsministeren af Søren Søndergaard (EL), Rasmus Nordqvist (ALT) og Holger K. Nielsen (SF) om Danmarks relation til Saudi-Arabien.
Ventes foretaget torsdag den 29. november 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 4. december 2018].
Forespørgsel F 19 til udlændinge- og integrationsministeren af Marie Krarup (DF) og Martin Henriksen (DF) om integration af muslimer.
Ventes foretaget onsdag den 5. december 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 6. december 2018].
Forespørgsel F 11 til børne- og socialministeren af Karina Adsbøl (DF), Pernille Bendixen (DF), Susanne Eilersen (DF), Jeppe Jakobsen (DF) og Karin Nødgaard (DF) om gennemførelsen af Barnets Reform.
Ventes foretaget torsdag den 6. december 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 11. december 2018].
Forespørgsel F 15 til beskæftigelsesministeren af Finn Sørensen (EL) m.fl. om opholdskravets konsekvenser for den danske arbejdsmarkedsmodel.
Ventes foretaget fredag den 7. december 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 11. december 2018].
Forespørgsel F 20 til udenrigsministeren af Søren Espersen (DF) m.fl. om det stigende pres fra Kina.
Ventes foretaget fredag den 7. december 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 11. december 2018].
Forespørgsel F 13 til udlændinge- og integrationsministeren af Søren Søndergaard (EL), Carolina Magdalene Maier (ALT) og Andreas Steenberg (RV) om afslag i familiesammenføringssager.
Ventes foretaget onsdag den 12. december 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 13. december 2018].
Forespørgsel F 1 til udlændinge- og integrationsministeren af Martin Henriksen (DF) og Marie Krarup (DF) om resultater på udlændingeområdet og nye mål.
Ventes foretaget torsdag den 13. december 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 18. december 2018].
Forespørgsel F 3 til udlændinge- og integrationsministeren af Martin Henriksen (DF) m.fl. om at forhindre udenlandske pengeoverførsler til byggeri af moskeer.
Ventes foretaget torsdag den 13. december 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 18. december 2018].
Forespørgsel F 16 til beskæftigelsesministeren af Christian Juhl (EL) og Karsten Hønge (SF) om arbejdsmiljøindsatsen.
Ventes foretaget torsdag den 13. december 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 18. december 2018].
Forespørgsel F 10 til ældreministeren af Jeppe Jakobsen (DF) m.fl. om at sikre, at danskerne trygt kan gå deres alderdom i møde.
Ventes foretaget fredag den 14. december 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 18. december 2018].
Forespørgsel F 18 til sundhedsministeren af Pernille Schnoor (ALT) og Carolina Magdalene Maier (ALT) om unges alkoholmisbrug.
Ventes foretaget torsdag den 10. januar 2019.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 15. januar 2019].
Forespørgsel F 2 til statsministeren af Martin Henriksen (DF) og Christian Langballe (DF) om regeringens værdipolitik med fokus på de udfordringer, der følger af indvandringen.
Ventes foretaget tirsdag den 29. januar 2019.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 31. januar 2019].
Forespørgsel F 21 til undervisningsministeren og uddannelses- og forskningsministeren af Lotte Rod (RV) og Sofie Carsten Nielsen (RV) om en skadelig præstationskultur i uddannelsessystemet.