1) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
(Se dagsordenens næste sider).
Forslag til lov om ændring af kildeskatteloven og selskabsskatteloven. (Tilpasning af procenttillæg og reduceret markedsrente til ny referencerente m.v.).
Af skatteministeren (Holger K. Nielsen).
(Fremsættelse 05.12.2013).
SPØRGSMÅL:
1) Til statsministeren af:
Ellen Trane Nørby (V):
Er det statsministerens holdning, at velfærdsturisme er en udfordring, som EU-landene skal løse i fællesskab?
(Spm. nr. S 634. Medspørger: Jakob Engel-Schmidt (V)).
2) Til finansministeren af:
Kristian Jensen (V):
Vil ministeren redegøre for, hvorvidt det var på foranledning af regeringen, at Statsministeriets departementschef besluttede at lægge pres på rigsrevisor for at ændre den undersøgelse af solcellesagen, som Statsrevisorerne havde ønsket?
(Spm. nr. S 619).
3) Til finansministeren af:
Kristian Jensen (V):
Mener ministeren fortsat, at det er »gennemført vrøvl«, at embedsmænd selvstændigt tager initiativer, som ministre bagefter præsenterer?
(Spm. nr. S 620).
4) Til beskæftigelsesministeren af:
Hans Andersen (V):
Mener ministeren, at a-kasserne varetager deres opgave i forhold til rådighedsvurderingerne tilfredsstillende, når næsten 29 pct. af de jobklare kontanthjælpsmodtagere i løbet af det senest opgjorte år blev sanktioneret af deres jobcenter, mens kun 3 pct. af dagpengemodtagerne blev sanktioneret af a-kassen?
(Spm. nr. S 607).
5) Til beskæftigelsesministeren af:
Hans Andersen (V):
Agter ministeren at undersøge det forhold, at jobcentrene ifølge chefkonsulent Ulrik Petersen i KL har en oplevelse af, at a-kasserne ikke reagerer på indberetninger, og vil ministeren tage initiativer, der sikrer, at a-kasserne i højere grad efterlever jobcentrenes indberetninger?
(Spm. nr. S 608).
6) Til undervisningsministeren af:
Karen Ellemann (V):
Hvorfor offentliggør ministeren Danmarks placering på PISA-ranglisten, hvis det ikke er muligt at lave en rangliste, jf. artiklen i Politiken den 30. november 2013, hvor en medarbejder fra Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen er citeret for at sige, at »belært af Kreiners kritik mener vi faktisk ikke, at man kan rangliste«?
(Spm. nr. S 624).
7) Til undervisningsministeren af:
Karen Ellemann (V):
Når ministeren i Politiken den 4. december 2013 taler positivt om holddeling som redskab til at højne det faglige niveau i folkeskolen, er det så et udtryk for, at ministeren har skiftet holdning til emnet, idet holddeling jo ikke var en del af regeringens oprindelige udspil til en reform af folkeskolen?
(Spm. nr. S 626).
8) Til forsvarsministeren af:
Flemming Damgaard Larsen (V):
Mener ministeren, at Forsvarets Materieltjenestes beslutning om at sende reparationsopgaver af søværnets skibe i EU-udbud harmonerer med regeringsgrundlaget, hvor der står, at »Der skal også skabes en positiv udvikling i yderområderne«, når det igennem mange år har været politikken at sende reparationsarbejder til danske værfter, herunder det velanskrevne Søby Værft på Ærø?
(Spm. nr. S 635. Medspørger: Hans Christian Schmidt (V)).
9) Til skatteministeren af:
Henrik Høegh (V):
Vil ministeren forlænge det forhøjede befordringsfradrag ud over 7 år for pendlere fra udkantskommuner, eller er det meningen, at disse familier skal fraflytte udkantskommunerne efter den 7-årige periode?
(Spm. nr. S 606).
10) Til skatteministeren af:
Torsten Schack Pedersen (V):
Hvad er ministerens holdning til, at børne- og ungeydelsen i øjeblikket administreres i modstrid med lovens ordlyd, for så vidt angår optjeningskravet?
(Spm. nr. S 629. Medspørger: Jakob Engel-Schmidt (V)).
11) Til skatteministeren af:
Torsten Schack Pedersen (V):
Finder ministeren det betryggende, at en regering blot ved en ændret fortolkning af en forordning fra 2004 kan vælge at se bort fra lovgivning vedtaget af Folketinget i 2010?
(Spm. nr. S 632. Medspørger: Jakob Engel-Schmidt (V)).
12) Til skatteministeren af:
Karsten Lauritzen (V):
Vil ministeren tage initiativ til at fremsætte et lovforslag i den nærmeste fremtid, således at lovgivning og praksis bringes i overensstemmelse i forhold til administration af børne- og ungeydelsen?
(Spm. nr. S 636. Medspørger: Torsten Schack Pedersen (V)).
13) Til skatteministeren af:
Jakob Engel-Schmidt (V):
Finder ministeren det paradoksalt, at der udsendes et udkast til bekendtgørelse om børne- og ungeydelsen i høring, der omhandler optjeningskravet, men som helt undlader at behandle spørgsmålet om EU-borgere?
(Spm. nr. S 637. Medspørger: Ellen Trane Nørby (V)).
14) Til erhvervs- og vækstministeren af:
Flemming Damgaard Larsen (V):
Vil ministeren i en nær fremtid tage initiativ til at få udbredt bredbånd/fibernet og mobildækning, så det også omfatter de danske småøer?
(Spm. nr. S 621, skr. begr. (omtrykt). Medspørger: Hans Christian Schmidt (V)).