1) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
(Se dagsordenens næste sider).
SPØRGSMÅL:
1) Til justitsministeren af:
Peter Skaarup (DF):
Hvad er ministerens holdning til, at en hollandsk rockerklub nu etablerer sig i Danmark med rockerborg tæt ved en børnehave i Bagsværd, og hvilke initiativer agter ministeren at tage, med henblik på at rockerklubben ikke får fodfæste?
(Spm. nr. S 393. Medspørger: Martin Henriksen (DF)).
2) Til justitsministeren af:
Peter Skaarup (DF):
Hvad er ministerens holdning til, at et stigende antal kriminelle udlændinge, der er udvist, trodser indrejseforbuddet og indrejser i Danmark igen for at begå ny kriminalitet?
(Spm. nr. S 394. Medspørger: Martin Henriksen (DF)).
3) Til justitsministeren af:
Karsten Lauritzen (V):
Kan ministeren garantere borgerne, at med en gennemførelse af regeringens bandepakke, som den foreligger, vil det være slut med rockerborge og bandetilholdssteder i beboede områder og i nærheden af børneinstitutioner, uddannelsessteder og andre offentlige institutioner?
(Spm. nr. S 396).
4) Til justitsministeren af:
Karsten Lauritzen (V):
Hvorfor mener ministeren, at det fortsat skal være muligt for aktive bandemedlemmer at blive prøveløsladt?
(Spm. nr. S 397).
5) Til social-, børne- og integrationsministeren af:
Jakob Engel-Schmidt (V):
Har ministeren forståelse for, hvis borgere og frivillige organisationer finder det mærkeligt, at ministeren forud for ansøgningsfristens udløb lover det fulde beløb fra en pulje til et bestemt projekt, projektet »Stemmer på kanten«, der end ikke har søgt om støtte?
(Spm. nr. S 383).
6) Til social-, børne- og integrationsministeren af:
Jakob Engel-Schmidt (V):
Finder ministeren, at tildelingen af 1 mio. kr. til projektet »Stemmer på kanten« før ansøgningsfristens udløb strider imod loven eller god forvaltningsskik?
(Spm. nr. S 384).
7) Til social-, børne- og integrationsministeren af:
Karina Adsbøl (DF):
Hvad er ministerens holdning til, at flere kommuner giver udtryk for, at de agter at indføre brugerbetaling for praktisk hjælp, og finder ministeren umiddelbart, at det er i overensstemmelse med principperne i servicelovens § 83?
(Spm. nr. S 385, skr. begr.).
8) Til social-, børne- og integrationsministeren af:
Karina Adsbøl (DF):
Anerkender ministeren, at det vil være i strid med principperne i servicelovens § 83, såfremt kommunerne indfører brugerbetaling på bl.a. praktisk hjælp, jf. Radikale Venstres socialordfører Zenia Stampes udtalelser i programmet Debatten sendt på Danmarks Radio torsdag den 7. november 2013 om aftenen, og agter regeringen at ændre lovgivningen, bl.a. servicelovens § 83, så kommunerne ikke længere skal tilbyde personlig og praktisk hjælp samt madservice til borgere, som på grund af midlertidigt eller varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer ikke selv kan udføre disse ting?
(Spm. nr. S 389, skr. begr.).
9) Til økonomi- og indenrigsministeren af:
Jacob Jensen (V):
Mener ministeren, at det er en acceptabel praksis, at partier indgår aftaler om, hvilken politik der skal føres i kommunerne, til gengæld for økonomisk partistøtte?
(Spm. nr. S 347).
10) Til økonomi- og indenrigsministeren af:
Jacob Jensen (V):
Hvad mener ministeren kan være årsagen til et markant lavere sygefravær hos privatansat rengøringspersonale sammenlignet med kommunalt ansatte, jf. en analyse fra Dansk Industri, og er der initiativer, som ministeren vil tage, for at sygefraværet blandt de kommunalt ansatte bringes ned?
(Spm. nr. S 348).
11) Til økonomi- og indenrigsministeren af:
Morten Marinus (DF):
Mener ministeren, at den politiske uafhængighed sikres, og at vælgerne ikke udsættes for valgagitation eller anden form for holdningsmæssig påvirkning i valglokalerne eller andre steder i umiddelbar tilknytning hertil, når der brevstemmes på uddannelsesinstitutioner i umiddelbar forbindelse med et valgmøde?
(Spm. nr. S 388).
12) Til økonomi- og indenrigsministeren af:
Morten Marinus (DF):
Hvad er ministerens holdning til, at stillerne på regionale og kommunale stillerlister er tilgængelige for offentligheden gennem aktindsigt?
(Spm. nr. S 390).
13) Til transportministeren af:
Jan E. Jørgensen (V):
Vil ministeren tage initiativ til at pålægge DSB og Banedanmark at foretage en afrensning af graffiti på stationer, bygningsværker, broer m.v. med det mål, at alle stationer, bygningsværker, broer m.v. er blevet afrenset inden for 1 år?
(Spm. nr. S 391).
14) Til transportministeren af:
Jan E. Jørgensen (V):
Vil ministeren tage initiativ til at sikre, at DSB og Banedanmark indfører et servicemål om, at ny graffiti skal fjernes inden for 48 timer?
(Spm. nr. S 392).
15) Til beskæftigelsesministeren af:
Bent Bøgsted (DF):
Mener ministeren, at kommunerne bruger ressourceforløbet, der er aftalt i reformen af førtidspension og fleksjob, på den måde, det var tiltænkt?
(Spm. nr. S 365).
16) Til beskæftigelsesministeren af:
Bent Bøgsted (DF):
Mener ministeren, at kommunerne ikke må foretage en afklaring af en persons arbejdsevne i et ressourceforløb?
(Spm. nr. S 366).
17) Til undervisningsministeren af:
René Christensen (DF):
Kan ministeren bekræfte, at ministeren er enig i, at de lønomkostninger, der blev sparet under lærerstrejken tidligere i år, skal tilbageføres til skoleområdet?
(Spm. nr. S 311).
18) Til undervisningsministeren af:
Marie Krarup (DF):
Hvilke initiativer agter ministeren at tage for at sikre, at børn og unge i folkeskolen, gymnasiet og øvrige uddannelsesinstitutioner ikke udsættes for skolebøger, der er ensidige og udtrykker bestemte politiske holdninger?
(Spm. nr. S 356).
19) Til undervisningsministeren af:
Marie Krarup (DF):
Vil ministeren i anledning af Operation Dagsværk den 6. november 2013 oplyse, hvad ministeren vil gøre for at sikre, at undervisningstiden i gymnasiet bliver brugt på undervisning og ikke på politiske projekter?
(Spm. nr. S 357).
20) Til skatteministeren af:
Hans Christian Schmidt (V):
Kan ministeren bekræfte, at han er bekendt med, at der er overvejelser om at nedlægge skattecentre i yderområderne?
(Spm. nr. S 372. Medspørger: Erling Bonnesen (V)).
21) Til skatteministeren af:
Hans Christian Schmidt (V):
Kan ministeren garantere, at regeringen ikke vil foreslå at nedlægge skattecentre i yderområderne?
(Spm. nr. S 373. Medspørger: Erling Bonnesen (V)).
22) Til skatteministeren af:
Erling Bonnesen (V):
Er ministeren enig i, at en nedlæggelse af skattecentre i yderområderne ikke harmonerer med regeringens ambition om at sikre udvikling og arbejdspladser i yderområderne?
(Spm. nr. S 374. Medspørger: Hans Christian Schmidt (V)).
23) Til skatteministeren af:
Erling Bonnesen (V):
Hvilke konsekvenser mener ministeren, at det vil få i lokalområdet, hvis ministeren nedlægger et skattecenter?
(Spm. nr. S 375. Medspørger: Hans Christian Schmidt (V)).
24) Til skatteministeren af:
Anne-Mette Winther Christiansen (V):
Kan ministeren garantere, at de arbejdsopgaver, som varetages af skattecentrene i bl.a. yderområderne, ikke centraliseres i større byer?
(Spm. nr. S 386. Medspørger: Hans Christian Schmidt (V)).
25) Til skatteministeren af:
Anne-Mette Winther Christiansen (V):
Vil ministeren garantere, at der ikke kommer færre arbejdspladser i skattecentrene i yderområderne og samtidig flere arbejdspladser i skattecentrene i de større byer?
(Spm. nr. S 387. Medspørger: Hans Christian Schmidt (V)).