Åbent samråd om miljø- og klimaøkonomiske modeller
Udvalg: Finansudvalget
Mødedato: 24-05-2024
Starttidspunkt: 14.00
Sluttidspunkt: 14.00
Lokale: 2-011
Finansudvalget har kaldt finansminister Nicolai Wammen (S) i samråd om manglende anvendelse regnemodellerne GrønREFORM og GrøntBNP. Samrådet finder sted fredag den 24. maj 2024 kl. 14.00-15.00 i lokale 2-011 på Christiansborg.

Udvalget har bedt ministeren oplyse, hvornår regnemodellen GrønREFORM, som har til formål at vurdere de klima- og miljømæssige effekter af politiske udspil, vil blive taget i brug af Finansministeriet og den øvrige centraladministration, og hvorfor den ikke allerede er taget i brug.
Udvalget har også bedt ministeren svare på, om regeringen lever op til sine løfter om at beregne klimakonsekvenserne af politiske tiltag, når regeringen har undladt at beregne de klimamæssige effekter af bl.a. skattelettelser og arbejdsudbudsreformer, selv om GrønREFORM er færdigudviklet.
Endvidere har udvalget bedt ministeren redegøre for sin holdning til, at beregningsgrundlaget bag regnemodellen GrøntBNP, som korrigerer det danske BNP for de vigtigste miljø- og klimaeffekter, ikke anvendes til konsekvensvurderinger af anlægsprojekter som f.eks. anlæggelsen af den 3. Limfjordsforbindelse.

Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Christina Olumeko (ALT).

Kontakt
Udvalgssekretær
Mads Fallesen
3337 3642
Send e-mail
Udvalgsassistent
Aicha Esdam
3337 5548
Send e-mail