Åbent samråd med erhvervsministeren og skatteministeren om konkursrytteri
Udvalg: Skatteudvalget
Mødedato: 07-12-2017
Starttidspunkt: 10.15
Sluttidspunkt: 10.15
Lokale: 2-080
Skatteudvalget har kaldt erhvervsminister Brian Mikkelsen (KF) og skatteminister Karsten Lauritzen (V) i samråd om snyd og spekulationer i virksomheders konkurser og tvangsopløsninger af selskaber. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 7. december kl. 10. 15 i lokale 2-080 på Christiansborg.

Udvalget har bedt erhvervsministeren og skatteministeren svare på, hvad de agter at gøre for at sætte ind over for snyd og spekulationer i konkurser, hvor man f.eks. overtager nødlidende selskaber og lader SKAT erklære selskaberne konkurs eller driver konkursrytteri gennem sine børns ejerskab af virksomheder.

Udvalget har endvidere bedt erhvervsministeren svare på, om de nuværende regler for at opstarte og afvikle en virksomhed er hensigtsmæssige i forhold til at modvirke konkursrytteri og spekulation i tvangsopløsning af selskaber.

Endelig beder udvalget skatteministeren tilkendegive, om den nuværende skattekontrol af små og mellemstore virksomheder er tilstrækkelig til at modvirke konkurs spekulationer, når der i 2015 kun var tre pct. af de danske virksomheder, der blev kontrolleret af SKAT, og virksomhedernes oplevede opdagelsesrisiko samtidig er faldet.

Samrådsspørgsmål E-F-G-H-N er stillet efter ønske fra Thomas Jensen (S), Jesper Petersen (S) og Lisbeth Bech-Poulsen (SF).

Kontakt
Udvalgssekretær
Thea Halse
3337 3194
Send e-mail
Udvalgssekretær
Neel Christina Grønlund
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Jette Marlene Hansen
3337 5532
Send e-mail