Studierejse til Tunis
Udvalg: Udenrigsudvalget
Startdato: 12-05-2014
Slutdato: 15-05-2014
Sted: Tunis
En delegation fra Folketingets udenrigsudvalg rejser den 12.-15. maj 2014 til Tunis i Tunesien for at blive klogere på den seneste positive udvikling i landet.

Tunesiens forfatningsforsamling vedtog i slutningen af januar 2014 landets nye forfatning, som sikrer en hel række af grundlæggende demokratiske principper. Flere internationale medier ser det som en af de mest demokratiske forfatninger i regionen og den lægger grunden for, at der senere på året kan vælges et nyt parlament og en folkevalgt præsident. Indtil det sker er den partiuafhængige Mehdi Jomaâ udpeget som leder af en midlertidig regering.

Tunesien var arnestedet for det arabiske forår tilbage i december 2010, hvor demonstrationer med krav om demokratiske reformer førte til, at landets daværende præsident måtte gå af.



Formål

Formålet med rejsen er at blive klogere på den politiske udvikling i Tunesien i lyset af det arabiske forår og den seneste udvikling her i 2014 med ny forfatning, ny midlertidig regering og kommende proces hen imod afholdelsen af parlamentsvalg og præsidentvalg. Delegationen mødes med adskillige eksperter, ministre, politikere og civilsamfundsrepræsentanter for at diskutere den politiske udvikling og fremtiden for Tunesien. Delegationen vil endvidere få lejlighed til at besøge danskstøttede projekter under det arabiske initiativ.

Deltagere
Øvrige deltagere

Udvalgssekretær Gro Iversen



Budget
110.000 kr.
Regnskab
126.617 kr.
Bilag