Fødevarefællesskaber, havbrug og avanceret spildevandsrensning er bare nogle af emnerne på Miljø- og Fødevareudvalgets studietur på Sjælland, Lolland og Møn
Udvalg: Miljø- og Fødevareudvalget
Startdato: 29-03-2022
Slutdato: 30-03-2022
Sted: Sjælland, Lolland og Møn
Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg tager den 29.-30. marts på studietur på Sjælland, Lolland og Fyn.

Udvalget skal bl.a. besøge et havbrug på Vestsjælland, som er specialiseret i at opdrætte og forarbejde ørreder og ørredrogn, og et rensningsanlæg på Sydlolland, som kan fjerne PFOS og andre miljøfremmede stoffer fra spildevandsslam. Studieturen ender helt ude mod øst på kanten af Møns imponerende klint, hvor udvalget skal høre om forvaltningen af det værdifulde og følsomme naturområde, og hvor der både er plads til rig natur og vandreruten Camønoen.

Formålet med turen er for udvalget at komme ud i landet og indsamle viden, erfaring og inspiration og blive klogere på de udfordringer og løsninger, der findes lokalt. Om det gælder fiskene i havet, fødevarerne i jorden eller naturen i skoven, så er det vigtigt, at udvalget kommer tæt på de forskellige miljø- og fødevarepolitiske problemstillinger i praksis.

Formand for Miljø- og Fødevareudvalget René Christensen (DF) siger om turen: "Det er vigtigt at komme ud og opleve den virkelighed, som vores udvalg dækker. Vi glæder os meget til nogle spændende dage, hvor vi kan høre og se, hvad der optager lokalsamfundene og bringe den inspiration med tilbage til udvalgsarbejdet på Christiansborg".

Udvalget er hvert år - når omstændighederne tillader det - på studietur rundt i landet.

Deltagere
Øvrige deltagere

Udvalgssekretær Camilla Brask Lentz
Udvalgssekretær Anna Tvergaard
Udvalgsassistent Tommy Jørgensen

Program
Budget
30.000 kr.
Regnskab
Afventer indtil regnskabet forligger