Europaudvalget rejser til Sydkorea 3.-8. februar 2018
Udvalg: Europaudvalget
Startdato: 03-02-2018
Slutdato: 08-02-2018
Sted: Seoul, Sydkorea
Folketingets Europaudvalg besøger Seoul den 3.-8. februar 2018 i forbindelse med udvalgets arbejde med bl.a. EU’s frihandelsdagsorden.

Under rejsen vil Europaudvalget få et bredt og nuanceret syn på de foreløbige resultater af frihandelsaftalen og de tilhørende udfordringer fra et sydkoreansk perspektiv gennem møder med forskellige aktører fra statsorganer, erhvervs- og arbejdstagerorganisationer, EU-repræsentanter m.v. Besøget har ligeledes fokus på sikkerhedssituationen på den koreanske halvø og relationerne mellem Syd- og Nordkorea.

I første del af rejsen skal udvalget bl.a. mødes med Korea Confederation of Trade Unions for at få et indblik i frihandelsaftalens effekt og udfordringer for sydkoreanske arbejdere samt med Korea International Trade Association for at tale om sydkoreanske virksomheders eksportindsats og frihandelsaftalens effekt og betydning i Sydkorea. Udvalget skal ligeledes mødes den danske virksomheder i Sydkorea, herunder et erhvervsbesøg i hos LEGO for at få et indblik danske virksomheders indsats på det koreanske marked og anvendelsen af EU-Korea frihandelsaftalen i praksis.

Europaudvalget skal tillige bl.a. mødes med det sydkoreanske ministerium for handel, industri og energi samt med den sydkoreanske nationalforsamlings handelskomité, hvor man skal drøfte frihandelsaftalens effekter og udfordringer fra et dansk og sydkoreansk perspektiv.

Den sidste del af rejsen er fokusset på sikkerhedssituationen på den koreanske halvø. Europaudvalget skal bl.a. besøge den demilitariserede zone og mødes med tænketanken Asan Institue for Policy Studies om sikkerhedssituationen og Nordkoreas atom- og missilprogram. Udvalget afrunder besøget med en et møde med OHCHR, FN's menneskerettighedskontor i Seoul, om den humanitære, sociale og menneskeretlige situation i Nordkorea.

Formål

Besøget har til formål at udvide kendskabet til implementeringen og effekten af frihandelsaftalen mellem EU og Sydkorea fra et sydkoreansk perspektiv.

Deltagere
Øvrige deltagere

Koordinator Henriette Benzon Bang
Udvalgsassistent Nadia Elmhøj Pedersen

Budget
500.000 kr.
Regnskab
507.847 kr.