Europaudvalget rejser til Paris 6.-7. december 2017
Udvalg: Europaudvalget
Startdato: 06-12-2017
Slutdato: 07-12-2017
Sted: Paris, Frankrig

Folketingets Europaudvalg besøger den 6.-7. december 2017 den franske hovedstad.

Udvalget skal bl.a. mødes med den franske Nationalforsamlings Europaudvalg for at drøfte nationale parlamenters rolle i EU, med repræsentanter for regeringen - bl.a. fra arbejdsministeriet og den franske EU-koordinationsenhed - og med repræsentanter for franske fagforeninger for at drøfte arbejdsmarkedspolitik. Udvalget mødes også med folk fra universitetsverdenen, nemlig dekanen ved Paris School of International Affairs ved Science Po.

Udvalget ønsker at få et indblik i og drøfte den franske Europapolitik, Frankrigs rolle i EU - særligt i lyset af at en ny præsident, Emmanuel Macron, er kommet til magten - og dansk-franske relationer i og uden for EU-samarbejdet. Udvalget vil også have lejlighed til at drøfte bredere emner som scenarier for EU's fremtid og konsekvenserne af brexit.

Formål

Turens formål er at få et indblik i og drøfte den franske Europapolitik, Frankrigs rolle i EU og dansk-franske relationer i og uden for EU. Udvalget vil også have lejlighed til at drøfte emner af bredere Europapolitisk relevans.

Deltagere
Øvrige deltagere

International chef Pernille Deleuran
Udvalgssekretær Jakob Willum Slot

Program

Program foreligger endnu ikke.

Budget
100.000 kr.
Regnskab
58.043 kr.