Åbent samråd om tilstandsrapporter og skyggerapporter
Udvalg: Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget
Mødedato: 24-05-2018
Starttidspunkt: 13.30
Sluttidspunkt: 14.30
Lokale: S-092
Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget har kaldt erhvervsminister Brian Mikkelsen (KF) i samråd om tilstandsrapporter. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 24. maj 2018 kl. 13.30 i lokale S-092.

På baggrund af artiklen 'Forsikringsselskaber bestiller skjulte rapporter, når du vil sælge din bolig' i Politiken den 19. februar 2018, er erhvervsministeren blev bedt om at redegøre for, om der er grundlag for at antage, at forsikringsselskaberne kan have udviklet en praksis med såkaldte skyggerapporter, der strider imod lovens intentioner, og at byggesagkyndiges uvildighed på den baggrund kan beklikkes.

Derudover er ministeren blevet bedt om at redegøre for, om ministeren mener, at den beskrevne udveksling af oplysninger mellem byggesagkyndige og forsikringsselskaberne via såkaldte skyggerapporter kan være lovstridig, og om forbrugerne kan have tillid til, at byggesagkyndige varetager forbrugerens og ikke forsikringsselskabets interesser.

Endelig er ministeren blev bedt om at redegøre for, om ministeren mener, at der er behov for yderligere regulering af forsikringsselskaberne, såfremt den beskrevne udveksling af oplysninger mellem byggesagkyndige og forsikringsselskaberne via såkaldte skyggerapporter er korrekt.

ERU alm. del - samrådsspørgsmål AB-AE er stillet efter ønske fra Thomas Jensen (S)

Tilmelding til samrådet er nødvendig.

Kontakt
Udvalgssekretær
Tina Grønlund
3337 5552
Send e-mail
Udvalgssekretær
Gry Nielsen
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Lene Gregersen Kaasgaard
3337 3275
Send e-mail