Børne- og Undervisningsudvalget på studietur til Jylland
Udvalg: Børne- og Undervisningsudvalget
Startdato: 23-08-2012
Slutdato: 24-08-2012

Udvalget skal under besøget i Ikast-Brande Kommune høre nærmere om kommunens inklusionsindsats- og projekter. Udvalget besøger herunder Bording Skole, Daginstitutionen Børnebyøster i Ikast og Dalgaskolen i Brande.

Under besøget i Billund Kommune skal udvalget høre nærmere om, hvordan Billund Kommune og LEGO Fonden i et offentligt-privat samarbejde har oprettet Børnenes Hovedstad, som skal være et globalt mødested for børn og alle med fokus på børns leg, læring og kreativitet.

Under besøget i Odder Kommune skal udvalget bl.a. høre om, hvorfor kommunen har besluttet at udlevere en iPad til alle elever, erfaringerne hermed og hvordan der arbejdes med iPads i undervisningen.

Under besøget hos Forlaget Systime i Aarhus får udvalget et indblik i Systimes tilgang til produktionen af undervisningsmaterialer, får fremvist Systimes iBog og møder nogle af Systimes forfattere til en snak om fremtidens digitale undervisningsmaterialer.

Formål

På studieturen skal udvalget besøge fire kommuner for at høre nærmere om en række aktiviteter på børne- og undervisningsområdet.

Deltagere
Øvrige deltagere

Jørgen Nielsen, udvalgssekretær

Signe Draabe Bruunsgaard, udvalgsassistent



Budget
25.000 kr.
Regnskab
21.342 kr.