Åbent samråd om lovforslag nr. L 64 om produktionsskoler
Udvalg: Uddannelsesudvalget
Mødedato: 14-12-2010
Starttidspunkt: 00.00
Sluttidspunkt: 00.00
Lokale: 2-080
Uddannelsesudvalget har kaldt undervisningsminister Tina Nedergaard i samråd om lovforslag nr. L 64 om produktionsskoler

Samrådet er åbent for alle og finder sted tirsdag den 14. december 2010 i vær. 2-080 på Christiansborg. Samrådet begynder ca. kl. 14.45.

Udvalget har anmodet undervisningsministeren om at redegøre for, om de bekymringer, som produktionsskolerne er fremkommet med under lovbehandlingen af L 64, er ubegrundet.

Lovforslag nr. L 64 er en del af regeringens og Dansk Folkepartis aftale om genopretning af dansk økonomi fra maj 2010. L 64 ændrer kriterierne for tilbud om optagelse på en produktionsskole, således at en afbrudt ungdomsuddannelse ikke længere i sig selv skal danne grundlag for tilbud om optagelse. Dette skyldes, at det normalt ikke er nødvendigt for unge, der skifter mellem to ungdomsuddannelser, at gå på en produktionsskole i den mellemliggende periode for at styrke deres uddannelsesparathed. Skoleydelsens størrelse til deltagere over 18 år skal endvidere fremover afhænge af, om de pågældende bor hjemme eller er udeboende. Skoleydelsen til hjemmeboende produktionsskoledeltagere over 18 år nedsættes i forhold til i dag.

Samrådsspørgsmålet er stillet af Bjarne Laustsen (S).

Samrådet bliver transmitteret på Folketingets tv-kanal.