Åbent samråd med miljøministeren om initiativer til at sikre den biologiske mangfoldighed
Udvalg: Miljø- og Planlægningsudvalget
Mødedato: 18-06-2010
Starttidspunkt: 00.00
Sluttidspunkt: 00.00
Lokale: Landstingssalen
Miljø- og Planlægningsudvalget har kaldt miljøminister Karen Ellemann (V) i samråd om initiativer til at stoppe tabet af den biologiske mangfoldighed i Danmark. Samrådet er åbent for alle og finder sted fredag den 18. juni ca. kl. 10.50 i landstingssalen på Christiansborg. Samrådet behandles som det andet punkt på dagsordenen for udvalgsmødet, der begynder kl. 10.00.

Miljøministeren vil skulle kommentere Det Grønne Kontaktudvalgs opfordring til regeringen om at iværksætte tre initiativer til at stoppe tabet af den biologiske mangfoldighed i Danmark. De tre initiativer går på at udarbejde en national handlingsplan for biodiversitet; et serviceeftersyn af lovgivningen på området samt en vidensbaseret naturforvaltning.

Udvalget har endvidere bedt ministeren redegøre for, hvilke initiativer ministeren vil tage for at sikre bedre viden om bestandene for de danske pattedyr - og hvad hun vil gøre for at vende tilbagegangen. Slutteligt skal ministeren redegøre for det præcise vidensgrundlag, som ligger til grund for beslutningen om udarbejdelse af forvaltningsplaner for haren og agerhøne, og hvilke målsætninger som ligger bag planerne, og hvor ansvaret placeres.

Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Mette Gjerskov (S).