Åbne samråd med miljøministeren om vandplaner og Tøndermarsken-Vadehavet
Udvalg: Miljø- og Planlægningsudvalget
Mødedato: 05-05-2010
Starttidspunkt: 00.00
Sluttidspunkt: 00.00
Lokale: 2-133
Miljø- og Planlægningsudvalget har kaldt miljøminister Karen Ellemann (V) i samråd om udfordringerne med at nå målsætningen med regeringens vandplaner. Udvalget har også kaldt ministeren i samråd om Tøndermarsken og Vadehavet. Samrådene er åbne for alle og finder sted onsdag den 5. maj 2010 i lokale 2-133 på Christiansborg, kl. 9.15.

Miljø- og Planlægningsudvalget har kaldt miljøminister Karen Ellemann (V) i samråd om regeringens vandplaner og har bl.a. spurgt ministeren om, hvad hun agter at foretage sig, hvis der viser sig ikke at være sammenhæng mellem de krav, der stilles i vandplanerne og kommunernes planlagte indsats på området.

Udvalget har også kaldt ministeren i samråd om de negative miljøpåvirkninger, som Tøndermarsken og Vadehavet udsættes for til skade for især områdets fugleliv. Udvalget har bedt ministeren svare på, hvad hun agter at gøre for at vende tilbagegangen i antallet af ynglefuglearter i området. Ministeren er også blevet bedt om at svare på, hvilke initiativer hun vil tage for at forhindre dræning og andre negative miljøpåvirkninger af Tøndermarsken.

Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Ida Auken (SF).