Åbent samråd om udsatte boligområder
Udvalg: By- og Boligudvalget
Mødedato: 09-02-2012
Starttidspunkt: 00.00
Sluttidspunkt: 00.00
Lokale: 2-080
Folketingets By- og Boligudvalg har indkaldt justitsministeren, social- og integrationsministeren samt ministeren for by, bolig og landdistrikter i samråd om udsatte boligområder. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 9. februar 2012 kl. 15.30 i værelse 2-080 på Christiansborg.

Ministrene er blevet bedt om at redegøre for udviklingen i kriminaliteten i de udsatte boligområder, herunder hvilke initiativer regeringen vil tage for at nedbringe denne kriminalitet.

Ministrene er ligeledes blevet spurgt om, hvilke kendetegn ved parallelsamfund i de udsatte boligområder regeringen ser som bekymrende, og hvilke konkrete initiativer regeringen vil tage for at vende den negative udvikling.

Desuden vil ministrene skulle forklare, hvordan regeringen ser sammenhængen mellem parallelsamfund og kriminalitet, og hvordan dette indgår i regeringens politik.

Endelig vil ministrene skulle redegøre for de konkrete initiativer, målsætninger og tidsplanen for regeringens helhedsplan mod en negativ udvikling i de udsatte boligområder, som lanceret i Regeringsgrundlaget 2011.

Samrådsspørgsmålet stillet efter ønske fra Karen Jespersen (V).

Samrådet bliver transmitteret på ft.dk og vises desuden på Folketingets TV-kanal.