Åbent samråd om nye kriterier for særligt udsatte boligområder
Udvalg: By- og Boligudvalget
Mødedato: 18-06-2013
Starttidspunkt: 10.00
Sluttidspunkt: 12.00
Lokale: 1-133
By- og Boligudvalget har kaldt minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) og social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) i samråd om de fem kriterier for særligt udsatte boligområder samt om social- og integrationsministerens udtalelse om, at Danmark har et etnisk proletariat. Samrådet er åbent for alle og finder sted tirsdag den 18. juni 2013 kl. ca. 11.00 i lokale 1-133 på Christiansborg.

Udvalget har bl.a. bedt ministeren for by, bolig og landdistrikter pege på, hvilke tre ud af regeringens fem kriterier for udsatte boligområder, som fremgår af regeringens aftale af 10. juni 2013 med Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti, som ministeren mener, kan være de primære årsager til, at personer vælger ikke at flytte til områderne på ghettolisten.

Udvalget har desuden bedt social- og integrationsministeren uddybe sine udtalelser om, at Danmark har et etnisk proletariat og svare på, om ministeren forventer, at denne udvikling begrænses med de fem kriterier for særligt udsatte boligområder.

Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Louise Schack Elholm (V) og Karina Adsbøl (DF).